Ungdomstränare skällde ut sin son – nu stängs han av

Foto: Bildbyrån, Wikipedia
Flera vuxna blev vittnen till när ungdomstränaren skällde ut sin egen son efter noter i ishallens kafeteria. (OBS! Kafeterian på bilden är en annan.)
HOCKEY

En ungdomsledare i Hanhals skällde ut sin son i en offentlig kafeteria.

Nu har ledaren stängts av tills vidare.

– Vi tar kraftigt avstånd från detta, säger sportchefen Björn Erlandsson till Sportbladet.

Det var under en ungdomsturnering under helgen som en ledare i ett av Hanhals barn-/ungdomslag var inblandad i en incident i en offentlig kafeteria i en ishall.

Ledaren talade där med en av spelarna, som även är hans son, ur laget och anklagas då av vittnen på plats för att ha använt ett olämpligt språkbruk mot pojken.

– Vi agerade redan i går när vi nåddes av rapporterna om den här incidenten. Tränaren på plats hade då en intern diskussion med ledaren och vi bestämde oss för att stänga av ledaren tills vidare. Nu ska styrelsen ta fram mer information och sedan bestämmer vi hur vi ska gå vidare, säger sportchefen Björn Erlandsson till Sportbladet.

”Tar långt avstånd från detta”

Exakt vilka ord ledaren använde har inte framkommit till klubbledningen ännu.

Men Hanhals, en förening i Kungsbacka utanför Göteborg, skriver på sin hemsida att man ”satt igång ett arbete inom föreningen med berörd ledare och åldersgrupp” och att ”det gick väldigt snabbt från att incidenten inträffat tills ansvariga i föreningen fick information om händelsen”.

– Jag har pratat med tränaren i teamet och det jag har fått förklarat för mig är att lagledaren pratade med sin son i ett offentligt café. Vi har inte hunnit höra honom än, men just nu är han bortplockad från all verksamhet som har med klubben att göra. Vi tar kraftigt avstånd från detta. Det är inte okej på något sätt, säger Björn Erlandsson.


ARKIV LÄS MER: Granskning – här är skräckfallen som hotar barnidrotten

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Ledare