Svenskarna bakom Ducks seger

Foto: Gary A. Vasquez / X02835
Rickard Rakell firar med Ryan Getzlaf efter sitt mål.
HOCKEY

WASHINGTON. Svenska ankorna Rickard Rakell och Jakob Silfverberg skjuter skarpt även i playoff.

De prickade in varsitt mål när Anaheim vann sin öppningsmatch mot Calgary i natt.

– Det är  nu målen räknas så det känns ju väldigt skönt, säger Rakell till Sportbladet efter 3-2-segern.

De var etta respektive sexa i svenska målligan i grundserien, och det är tydligt att Rickard Rakell och Jakob Silfverberg tänker fortsätta producera på samma sätt under Stanley Cup-slutspelet.

De var i högsta grad med och bidrog när Ducks under slutet av andra perioden i sin första rond mot Calgary hemma i Honda Center i natt iscensatte en förträfflig forcering och vände 1-2-underläge till 3-2-övertag.

”Det är nu målen räknas”

Först smackade ”Rocket Ricky”, mycket karaktäristiskt in en retur på ett Ryan Getzlaf-skott.

– Ja, he he, det var kanske lite typiskt. Jag försöker hålla mig framme och vara på rätt ställe och nu kom pucken ut väldigt snabbt rakt på bladet och jag försökte bara trycka dit den, säger han när vi når honom en timme efter slutsignalen.

– Det är nu målen räknas så det känns ju skönt att bidra även i playoff.

Några minuter senare satte ”Jacke” det som skulle visa sig bli matchavgörande 3-2-baljan och det var inte så lite typiskt det heller; ett hårt snabbt skott.

– Jakob  var grymt bra hela matchen och sköt på precis hela tiden. Han  hade kunnat göra ytterligare några mål, berömmer landsmannen Rakell.

Som är nöjd även med laginsatsen som helhet.

– Det var jämnt och hårt men vi kände ändå att vi hade bra kontroll och ville inte ändra nånting när vi kom in i pauserna, utan bara köra på, förklarar han.  

Vann senast 2006

Det ville inte heller publiken, som njöt av att få skandera ”You can't win here” åt gästerna från Alberta, för det råkar ju vara så – Flames har inte vunnit i Honda Center på över tio år. Förlustsviten är nu 28 matcher lång!

– Vi får hela tiden frågor om vi har ett psykologiskt övertag på grund av det, suckar Rakell när Sportbladet gjort bort sig genom ställa just den frågan.

– Men nej, vi tänker inte ens på det, det har ju hänt under många år när vi inte varit här. Vi försöker bara spela så bra som möjligt i varje match och fokuserar inte på något annat.

Silfverberg stod för övrigt för assist även på Ryan Getzlafs 1-0-mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey