”Vi lär oss av Brynäs misstag”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avJohannes Hägglund

HOCKEY

JÖNKÖPING. Christoffer Persson, 32, förutspådde Brynäs guldfrossa.

Nu ska HV ta lärdom av det inför den avgörande finalen i Jönköping.

– Man lär sig av misstag och Brynäs fick göra misstagen den här gången, säger HV-backen.

Efter Brynäs seger i den femte finalen var det uppdukat för guldfest i Gävle i går, men HV-backen Christoffer Persson trodde stenhårt på sitt lag.

– Brynäs kommer att få guldfrossa. De kommer att ha med sig kostymen och sina små systemetkassar, sa Persson till Sportbladet efter den femte finalen.

Och HV71 vann till slut den sjätte finalen, efter att ha fått en drömstart.

– Det är alltid svårt att vinna den sista och särskilt när det är planerat för fest. Man kanske ligger lite före i tankarna. I hockey är det jäkligt viktigt att vara här och nu. Det är många små moment i hockey och det gäller att vara sjukt fokuserad på det man gör. De får lära sig av det, säger Persson.

”Lär av misstagen”

– Vi åkte upp för att förstöra festen. Ingen trodde på oss. Det var redan klart att Brynäs skulle vinna allt och att få vända hem till Kinnarps känns jäkligt inspirerande. Att få vara med om det här är få förunnat, säger Persson.

Nu dukas det upp för fest här. Vad talar för att inte ni ska få guldfrossa?

– Man lär sig av misstag och Brynäs fick göra misstagen den här gången. Vi får lära av det. Det gäller att stänga av telefoner och sådant. Det är många som säkert vill gratta och ha biljetter och grejer. Vi måste se till att vara här och nu och fokusera på det vi kan, säger Persson.

Ni har hemmaplan i morgon. Är pressen på er nu?

– Kanske. Vi har spelat bäst i år. Sedan har vi bra självförtroende i Kinnarps där vi tycker att vi har spelat jäkligt bra hela säsongen. Vi har förlorat de två senaste, och det får vi lära av. Vi får se till att ha lite mer tålamod i vårt spel. Ibland har det varit lite för svårt och lite för snyggt, i stället för att bara göra det enkla, säger Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM