Frölundaikonen i tårar efter förlusten

HOCKEY

GÖTEBORG. Rödgråten och sänkt, förlusten mot Brynäs var den tyngsta i Nicklas Lasus 27-åriga liv.
Mycket talar dessutom för att det var hans sista match i Frölunda-tröjan.
– Vi tar det om några dagar, det här är så tungt, säger han.

Det har gått elva år sedan Nicklas Lasu slog igenom i Frölundas J18-lag. Förutom ett par korta utlåningar till Borås har han varit klubben trogen sedan dess.

Nu kan det vara över. Kontraktet går ut och enligt uppgifter i media är han redan överens med finska Kärpät.

I ett deppigt Frölunda-läger var Lasu därför den som var absolut ledsnast. När han kommer ut från omklädningsrummet är ögonen rödgråtna och när han får frågor om sin framtid stockar sig rösten och tårarna är nära igen.
– Ja… ”host host”, vi tar de frågorna om några dagar känner jag. Vi har levt här varannan dag nu med att maxa vår prestation, så vi väntar någon dag, så kan vi ta det då.

”Tråkigt det tar slut”

27-åringen har varit en oerhört viktig pusselbit i Frölunda i år, inte bara genom sitt oerhörda slit och sin roll i omklädningsrummet, utan också för sina mål. Det var han som sköt hem CHL-finalen i vintras, och det var hans ”skott via klubba”-mål som höll kvar Frölunda i kvartsfinalserien mot Skellefteå.
Men mot Brynäs tog det stopp. Trots stort puckinnehav hade Frölunda oerhört stora problem att skapa chanser i den sjunde och avgörande semifinalen.
– Om ord fanns till… det är klart att det är tufft, vi vill ju mer, det är så tråkigt att det tar slut i dag. Det känns som att de gör mål på sina lägen och vi gör inte riktigt det.

Ni dominerade den första perioden uppe i Gävle senast men låg under med 0-3. Likadant i dag, fast 0-2. Har det låst sig för er med avsluten?
– Nja, jag vet inte om det har låst sig. Vi vill ju ha mycket puck och vara spelförande. Men visst, vi skapar för lite egentligen för att göra målen vi behöver i dag. Sen, när de vänder och får sina chanser så är de bra, säger han och trycker undan en ny gråtattack.

”Suger verkligen”

Du ser oerhört ledsen ut. Tyngsta förlusten någonsin?
– Ja, det här suger alltså. Det känns inte som att vi var klara. Vi vet ju hur det känns att vinna, hela laget gör ju allt för att få vara med om det. Det var upplagt för en bra kväll, nu blir det ganska tungt i stället.
Frölundatränaren Roger Rönnberg var också knäckt, och förbannad, efter semifinalförlusten.
– Jag är ruskigt besviken. Otroligt besviken. Besviken för alla fans som stöttat oss på det här viset och besviken att spelarna inte för fortsätta resan. Men i slutändan tycker jag inte att vi förtjänar att spela final. Brynäs spelar med en tanke att ta pucken snabbt mot mål. Något vi verkligen inte gjorde i den här matchen. Vi letar ett pass till och det gör mig både förbryllad och förgrymmad.