”Känns verkligen som att de tror på mig”

avPelle Strandman

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Stjärnvärvningen av Viktor Fasth är redan i hamn.

Nu säkrar Växjö Lakers upp även den andra målvaktsplatsen – och förlänger med Viktor Andrén.

– I och med att klubben ville förlänga mitt kontrakt redan nu så känns det verkligen som dom tror på mig, säger 23-åringen till klubbens hemsida.

En fick gå, en värvades och en förlängde.

Efter att Joacim Eriksson lämnade för Djurgården slog Växjö till med ett tungt nyförvärv i form av VM-målvakten Viktor Fasth.

Nu går Lakers ut med att klubbens andra burväktare får förlängt.

Viktor Andrén, 23, förlänger sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

Viktor gjorde en väldigt bra debutsäsong i SHL och vi känner att det är detta målvaktsparet vi vill bygga på. Därför känns det perfekt att även Viktor Andréns avtal sträcker sig tre år framåt, innevarande år medräknat, säger sportchefen Henrik Evertsson till Växjös hemsida.

”Mer tid att växa in i kostymen”

Andrén själv är nöjd med att hans närmsta framtid är säkrad och att han nu tillsammans med Fasth kan samla på sig mer rutin på hög nivå.

Att få tillhöra Växjö Lakers ytterligare två säsonger känns väldigt inspirerande. I och med att klubben ville förlänga mitt kontrakt redan nu så känns det verkligen som dom tror på mig. Samtidigt som jag får lite mera tid på mig att växa in i SHL-kostymen på allvar, säger en glad Viktor Andrén.

Andrén debuterade i SHL förra året och gjorde 23 matcher i seriespelet. Hans nya kontrakt sträcker sig till och med säsongen 2019/20.