Stjärnan tvingas sluta: ”Jag hade självmordstankar”

Nick Sörensen berättar nu om sin depression.
Nick Sörensen berättar nu om sin depression.

Nick Sörensen har varit borta sedan sin sjunde hjärnskakning i november 2019.

Den tidigare Rögle-spelaren har drabbats av djup depression, 15 tappade kilon på grund av sängliggande och självmordstankar.

– Jag kommer inte att kunna spela ishockey mer, mitt liv är väldigt annorlunda i dag jämfört med för några år sedan, säger 26-åringen till Helsingborgs Dagblad.

Det var den 28 november 2019 som Nick Sörensen råkade ut för ännu en hjärnskakning i Skåne-derbyt mot Malmö i Ängelholm.

Sedan smällen förra säsongen har den högerskjutande forwarden som också bland annat spelat flera säsonger i Linköping och Skellefteå försvunnit från ishockeyn. Nu har han valt att prata ut hos Helsingborgs Dagblad.

– Jag har fortfarande väldigt tuffa och mörka dagar. Det finns ljusglimtar ibland, men för många hjärnskakningar har gjort att jag fått allting i ett kan man säga, säger Nick Sörensen.

Ville skilja sig

Syftet med att nu gå ut med sin situation är att hjälpa andra och förhoppningsvis kunna förändra.

Det tog ett halvår av isolering efter den senaste hjärnskakningen innan han började se någon förbättring. 80 procent av tiden hade han på sig morgonrock och det var en kamp att ta sig ur sängen och soffan för att ens kunna duscha.

Frun blev som en personlig assistent hemma och förlorade sitt sociala liv. Hon kunde inte lämna honom ensam med dottern, ”för om hon skulle börja skrika eller bli för aktiv hade det inte fungerat med min skalle”.

– Jag hade självmordstankar. Det gick så pass långt att jag ringde min mor och sa att jag var tvungen att skilja mig från min fru, eftersom jag kände att de inte kunde leva det livet. Jag skulle behöva släppa min fru och mitt barn fria för att de inte skulle behöva ta hand om mig. Jag såg bara en utväg: att jag inte skulle finnas kvar, för att de skulle kunna ha det bra, säger Nick Sörensen till HD.

Går på medicin

Fysiskt har han fortfarande mycket huvudvärk, trötthet, illamående och kräkningar. Det blev ganska snabbt konstaterat att han led av en ganska djup depression, som han går på medicin för.

Nick Sörensen är född i Danmark och bodde sedan i småländska Ljungby innan han hamnade i Malmö vid tio års ålder.

Nu bor han med frun Julia samt de två barnen Lotta, snart, 2,5 år, och Henry, sju månader, i Linköping.

Spelarkarriären bestod också bland annat av två JVM-silver med Juniorkronorna, fyra säsonger i Nordamerika inklusive fem NHL-matcher för Anaheim Ducks och sex landskamper för Tre Kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!