Islanders vidare – då hyllade de hemmapubliken

LAS VEGAS. Den gyllene sommaren fortsätter på Long Island.

New York Islanders – eller New York Saints, som de plötsligt kallas – vann även sjätte matchen mot Boston inför de våldsamt extatiska fansen i sin kantstötta gamla lada i natt och är därmed klara för ny semifinal mot Tampa Bay Lightning.

– Publiken hjälpte oss göra det igen. Vi får enorm energi i den här hallen, säger tvåmålsskytten Brock Nelson efter den avslutande 6-2-triumfen.

Boston-coachen Bruce Cassidy begick ett misstag när han efter femte matchen i serien i förrgår hävdade att New York Islanders lyckats sälja in sig som New York Saints i domarkårens ögon – alltså ”helgonen från New York”.

För det tog de sanslöst högljudda, passionerade och gärna hånfulla fansen i Coliseum fasta på i den sjätte ronden i natt.

De sjöng gamla dängan ”When the saints  go marching in” så det riste i takpanelerna i den gamla ladan – och de skanderade om ”Saints” så fort tillfälle gavs, särskilt i samband med kontroversiella domslut. 

Blev pappa just inför matchen

Därigenom lyckades de lösgöra ännu mer energi åt hemmahjältarna – och den tillvaratog de. Med besked. Uppeldade av den veritabla tryckvågen av stöd från läktarna gjorde Isles sin bästa match för säsongen och knockade aningen slitna Boston-björnar med hela 6-2 (efter två mål i tom kasse i slutet, ska dock påpekas).
– Ja, vi svarade för en riktigt bra laginsats ikväll. Det är det vi gör, det är vår identitet. Vi har en speciell grupp här som varit tillsammans länge och vi spelar verkligen för varandra såna här gånger, säger tvåmålsskytten Brock Nelson, som tydligen blev pappa innan rond 4 och inte sov en blund natten före den matchen, till NBC.

Han fortsätter:

– Samtidigt var det återigen fansen som hjälpte oss att göra det. De var riktigt vilda ikväll. Vi får enorm energi i den här hallen.

Nu väntar regerande mästarna Tampa i semifinalen – igen. De möttes i näst sista omgången även i förra årets slutspel. Då vann Lightning med 4-2 – men matcherna spelades i bubblan i Edmonton. Nu måste även Victor Hedman & co komma till skärselden på Long Island.

– Det blir annorlunda, särskilt som vi inte mötts på hela säsongen, men vi ser alla fram emot utmaningen med stor iver, säger Nelson.

NY Islanders slog ut Boston ur Stanley Cup
NY Islanders slog ut Boston ur Stanley Cup
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!