Svenskarna rök ihop när Tampa utjämnade

NEW YORK. Den svenska backduellen tog fart på allvar när Tampa utjämnade Stanley Cup-finalen mot Dallas i natt.

Victor Hedman och John Klingberg stod för två förträffliga assist vardera – och rök dessutom ihop i ett handgemäng!

– Det är kamp om Stanley Cup-bucklan, då blir det så. Men tänker inte på vem det är man har emot sig i såna situationer, säger Hedman till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det är ju en av de verkligt kittlande intrigerna som bakats in i den pågående Stanley Cup-finalen i Edmonton.

Victor Hedman och John Klingberg, två av ”våra” mest hyllade stjärnor, går i clinch i den största svenska back-kampen i hela NHL-historien.

Och i andra ronden i natt hettade den alltså till ordentligt. Bägge två var lysande och stod för två assist vardera, varmed Klingberg – som bland annat spelade fram till landsmannen Mattias Janmarks första mål i ”bubblan” – nådde noteringen 19 poäng och tangerade Nicklas Lidströms svenska rekord beträffande backpoäng i ett slutspel.

I slutet av andra perioden rök de dessutom ihop en fysisk skärmytsling. Allmän kalabalik utbröt efter en avblåsning i Dallas-zonen och de blågula backstjärnorna stod ett tag och ryckte i varandra ganska bryskt.

– Fast såna gånger tänker man inte vilka som befinner sig på isen och vem det är man har emot sig, säger Victor Hedman när vi når honom efteråt.

– Det är kamp om Stanley Cup-bucklan. Då blir det fysiskt och aggressivt och mycket känslor.

Själva matchen vann Bolts – främst i kraft en excellent start. De gick upp i 3-0-ledning redan i första perioden och lyckades sedan hålla Texas-laget stången under 40 heta, action-späckade minuter.

– Ja, vi startade väldigt bra och fick bra utdelning i powerplay, vilket var skönt. Det har ju varit lite si och så med det tidigare, men nu vet vi att vi har det vapnet också. Det ger ännu mer självförtroende, fortsätter Hedman.

– I andra tog vi själva lite mycket utvisningar och hamnade på hälarna, men i tredje blev det bättre igen. Efter deras andra mål tycker jag svarade väldigt bra och spelade klokt och kontrollerat. Vi är, tycker jag vi visade trygga att spela med enmålsledning.

Därför står finalen nu 1-1 och ser ut att kunna bli en lång och dramatisk historia.

Nästa match spelas natten till torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!