Pär Lindholm stängs av efter slaget med klubban

Publicerad 2023-12-01

Pär Lindholm slog Brendan Shinnimin i nacken med klubban.

Nu stängs av han för slashing.

Även tre andra spelare straffas efter gårdagens SHL-matcher.

Följ ämnen

Det är Pär Lindholm (Skellefteå), Brady Ferguson (Rögle), Jere Innala (Frölunda) och Adam Ollas Mattsson (Malmö) som straffas efter att ha anmälts till disciplinnämnden efter gårdagens SHL-omgång.

Pär Lindholm slog till Luleås Brendan Shinnimin i nacken med klubban – efter att Luleåspelaren crosscheckat Lindholm. För det blir straffet en matchs avstängning.

”Det är fråga om en medveten slashing mot övre del av rygg/axlar upp mot halsen på motspelaren, där klubban därefter med viss kraft dras över motspelarens hals”, är en av motiveringarna till beslutet.

– Under mina sex år i den här ligan har det alltid blivit matchstraff och avstängning för en klubba i nack- eller huvudtrakten. Men av någon anledning såg domarna annorlunda på den här situationen. Hade rollerna varit ombytta tror jag att domarna hade kastat ut mig snabbt, sa Shinnimin till Sportbladet efter den heta matchen som Luleå vann med 2–0.

Straffas för filmning

Frölundas Jere Innala straffas för diving i samband med matchen mot Rögle. Straffet blir 5 000 kronor i böter.

Adam Ollas Mattsson straffas med två matchers avstängning samt böter om 26 250 kronor för roughing. ”Förseelsen är potentiellt farlig med stor skaderisk”, skriver disciplinnämnden.

Rögles Brady Ferguson straffas även han med två matchers avstängning för crosschecking. Han ska också betala böter på 13 750 kronor.

Samtliga spelare missar därmed lördagens SHL-omgång.