Flera nyckelspelare skadade i NHL

Publicerad 2023-04-07

NEW YORK. Det värsta som kan hända slutspelsklara lag med en vecka kvar av grundserien är att nyckelspelare skadas – och det var dessvärre exakt vad som hände i talrika fall i natt.

Bland annat tvingades svenska duon Joel Eriksson och Oskar Sundqvist avbryta Minnesotas bortamatch mot Pittsburgh.

– Vi har inga uppdateringar om hur det är med, säger coachen Dean Evason.

Det finns fortfarande positioner och hemmaplansfördel att kämpa för, men för de NHL-lag som redan säkrat sina playoff-biljetter handlar det under den sluttamp av grundserien som nu inletts framförallt om att kalibrera spelet – och att undvika skador på viktiga pjäser.

Men på den senare punkten sprack det alltså rätt ordentligt för flera lag i natt.

Här är alla tunga namn som tvingades lämna isen i smärtor i natt och sedan inte återkom mer.

Tanner Jeannot, Tampa Bay Lightning. 

– Den förre Nashville-forwarden som Bolts gav upp det sista de hade av framtid för vid trade deadline i början av mars vred sönder en fot eller ett knä när han fick backen Scott Mayfield över sig i bortamatchen mot New York Islanders.

Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild

– Wilds mest kompletta tvåvägscenter träffades under bortamatchen mot Pittsburgh av ett slagskott på en oskyddad del av ena foten och fick hjälpas ut utan att kunna stödja på den.

Joel Eriksson Ek utgick skadad.

Oskar Sundqvist, Minnesota Wild

– ”Sunken”, som Wild trejdade till sig från Detroit, försvann i samma match efter att ha crosscheckats i revbenen av Kris Letang tre gånger i rad.

Charlie McAvoy, Boston Bruins

– Överlägsna serieledarnas störste backstjärna krockade i hemmamatchen mot Toronto med lagkamraten Patrice Bergeron och tog sig omedelbart ut i omklädningsrummet.

Mikael Granlund, Pittsburgh Penguins

– Finländaren pingvinerna hämtade från Nashville täckte precis som Eriksson Ek en hård puck med foten och kunde sedan inte använda den foten mer.

Värst verkar det vara med Jeannot.

– Hans skada är verkligen oroande, säger Tampa-coachen Jon Cooper med en grimas.

Om den blågula duon i Minnesota har Dean Evason ingen uppdatering, men The Athletics Michael Russo rapporterar att Marcus Johansson låter dyster när han talar om kedjekamraten Eriksson Ek.

– Joel är svår att ersätta…det känns tufft, säger ”Mojo”.

Tanner Jeannot fick ledas av isen.

Följ ämnen i artikeln