Mattias Ekholm om överfallet: Gick över gränsen där

Publicerad 2023-05-11

NEW YORK. Edmonton Oilers slog tillbaka i natt – på fler sätt än ett.

För serien mot Vegas Golden Knights håller på att arta sig till ett fältslag av rena 90-talssorten.

– Det är förväntat när resultatet i alla matcher mellan två divisionsrivaler rinner iväg, men idag var det somliga som gick över gränsen och gjorde saker vi inte vill se, säger målskytten Mattias Ekholm till Sportbladet apropå Vegas-backen Alex Pietrangelos slashing över handlederna på Leon Draisaitl.

Det var i slutet av matchen, när gästerna från Nevada-öknen hade tagit ut målvakten i ett lätt fåfängt försök att jaga från 1-4-underläge, det hände.

Slutspelets poängkung Leon Draisaitl kom loss i en kontring men missade den öppna kassen och vek ut i sarghörnet – och plötsligt kom backbjässen Alex Pietrangelo ångande, svingade sin klubba genom luften och drömde till tysken rakt över handlederna.

Edmontons andra superstjärna Connor McDavid blev ursinnig och kastade sig över Pietrangelo – som förstås fick matchstraff och skickades ut i omklädningsrummet.

– Det var verkligen inte snyggt, säger svenske backen Mattias Ekholm när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Jag hoppas han blir avstängd, för det kan inte vara så att man får försöka skada motståndarnas bästa spelare medvetet. Då kan ju det hända hela tiden. Han gick över gränsen där.

Tredje perioden var extremt stökig även i övrigt. Det onda blodet i Pacific Division-finalen kokar nästan som i Colorados och Detroits klassiska holmgångar på 90-taltet.

– Det är väl ganska förväntat när det är två divisionsrivaler som möts i en serie som den här, fortsätter ”Eky”.

– Men nu har det dessutom blivit så att resultaten i varje match runnit iväg ordentligt, utom möjligen i den första, och då händer det lätt.

Så var det i natt också. Oilers avgjorde i princip med tre snabba mål i första perioden – och dödade den definitivt med ett fjärde i andra.

– Ja, det var skönt att se att vi kom tillbaka så starkt efter insatsen i måndags. Vi spelade riktigt helgjutet ikväll, tycker Ekholm.

Den 32-årige masen dammade själv in ett ruggigt slagskott under blitzen i inledningsperioden – och noterades därmed för sitt första slutspelsmål sedan 2018.

– Ja, det är väl inte i första hand för mål jag är känd, men jag fick en bra träff och det känns förstås kul att få bidra även offensivt ibland.

Nästa match i serien spelas i Las Vegas natten till lördag – och det lär bli tämligen barnförbjudet då också.