Rekordjakten över – Columbus krossat

avPer Bjurman

1 av 3 | Foto: Geoff Burke / X02835

WASHINGTON. Columbus Blue Jackets rekordjakt är över. 

Washington Capitals slet av det sensationella skrällagets sexton matcher långa segersvit – med ett obönhörligt ryck.

Segersiffror:

5–0.

– Det känns lite tomt precis nu efteråt, men sexton raka är inte fy skam det heller. Vi är stolta över vad vi gjort, säger svenske förstecentern Alex Wennberg till Sportbladet. 

NHL:s motsvarighet till 2016 års Leicester i Premier League hade chansen att vinna sin sjuttonde raka match i Verizon Center i Washington i natt och därmed tangera tidernas längsta segersvit, fullbordad av Pittsburgh Penguins säsongen 1992–1993.

Men det blev det alltså inget med.

Ett hungrigt, motiverat och synnerligen effektivt Washington klippte inte bara av den gloriösa segerraden .

De nollade divisionsrivalen.

– Ja, vi ville verkligen vinna den här matchen . Dels för att bryta deras svit, men också för att det var en väldigt fin värdemätare. De är väldigt bra, säger Nicklas Bäckström efter 5–0-triumfen.

– Och jag tycker verkligen vi svarade för en stabil insats i 60 minuter och när vi fick chanser tog vi vara på dem. Dessutom var (Braden) Holtby grym i kassen.

Bäckström spelade fram

”Bäckis”  stod själv för framspelningen till backen Nate Schmidts 3–0-mål och det betyder att den 29-årige gästriken nu är en enda assist från milstolpen 500.

– Det vore roligt om det sker framöver, så jag får det överstökat, he he. Om det händer i Kanada i helgen? Vi får väl se. 

För Blue Jackets var det förstås tråkigt att missa den unika chansen att sätta ett klassiskt rekord, men besvikelsen verkar hanterbar.

– Det är klart, det känns lite tomt och tråkigt så här precis efteråt. Det har verkligen varit en otrolig resa, säger Alex Wennberg när vi träffar honom i gästernas omklädningsrum.

”Inte fy skam med 16 raka”

– Men sexton raka är inte fy skam det heller, det är ändå den näst längsta sviten i historien. Vi är väldigt stolta över vad vi gjort.

Coachen John Tortorella menar rentav att det kan vara en välsignelse i förklädnad att det unga laget inte längre behöver fundera så mycket på sviter och rekord och Wennberg, som stått för det stora svenska genombrottet i NHL i år, instämmer.

– Ja, jag håller faktiskt med. Det har varit mycket snack uppmärksamhet och det är ju skitkul, men nu är det borta och det är på många sätt bra, för nu ni kan vi fokusera på oss på att spela bra, inte att slå rekord, säger han.