Juniorkronornas drömstart i JVM

Foto: Graham Hughes / TT / NTB Scanpix
Joel Eriksson EK sätter 1-0
HOCKEY

Ett mål bakåt – sex mål framåt.

Juniorkronorna fick en smakstart i JVM.

– Det flöt på bra, säger 16-årige (!) målskytten Rasmus Dahlin i TV12.

Sverige behöver med största sannolikhet vinna sin grupp i JVM för att undvika en kvartsfinal mot Ryssland, USA eller Kanada.

Och man fick bästa tänkbara start.

18-årige Alexander Nylander inledde målskyttet tio minuter in i öppningsmatchen mot Danmark – sedan rullade det bara på.

16-åringen historisk

Nylander svarade för ytterligare ett mål, Joel Eriksson Ek skrev in sig i målprotokollet, Jonathan Dahlén likaså, Carl Grundström gjorde både mål och assist och 16-årige backsensationen Rasmus Dahlin – Sveriges yngste JVM-spelare genom tiderna – firade sin historiska debut med ett mål och en assist.

– Det är skönt, men det viktiga är att vi vinner matchen och tar med oss poängen. Jag tänker inte på att det är speciellt (att göra mål) utan jag tänker bara att jag är en del av laget och att jag ska spela så bra jag kan. Men det flöt på bra. Jag fick bra hjälp av ”gubbarna” så det var bara att gå ut och köra, säger Dahlin i TV12.

Sverige vann till slut med 6–1.

Förlänger sviten

Målvakten Felix Sandström var på väg att hålla nollan men tvingades kapitulera med en minut kvar att spela.

Det här var Juniorkronornas 37:e (!) raka gruppspelsmatch utan förlust. Senast man förlorade en match i ett gruppspel var i hemmaturneringen 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM