Roger Rönnberg tagen: ”Det galnaste jag har varit med om”

GÖTEBORG. Roger Rönnberg var tagen efter tredje raka segern i förlängning.

Frölunda har nu 3–0 i matcher i SM-kvartsfinalen mot regerande svenska mästarna Växjö.

– Herregud, det måste finnas någon högre makt, säger Frölundas huvudcoach.

Tredje matchen mellan Frölunda och Växjö inför ett slutsålt Scandinavium blev ännu ett drama.

Det var fysiskt spel, intensiv matchbild, händelserikt, underhållning och snygga mål.

Efter att Frölunda vänt två underlägen och Stefan Elliott avgjort 4.52 in i fjärde perioden var Roger Rönnberg starkt berörd.

– Det är otroligt att vi fick vinna en match till på det här sättet, efter att det blev onödigt spännande när vi släppte tre enkla mål. Offensivt såg det trots allt bra ut och vi skapade massa framåt, säger Roger Rönnberg.

”Inte så pass dum”

Någon liknande matchserie kan inte den rutinerade coachen inte minnas.

– Det är galet i ett slutspel, men så här galet som de här matcherna har varit har jag inte varit med om tidigare. Jag tänkte faktiskt säga att krävs det att vi vinner varenda match, alla sju matcherna, i overtime så gör vi väl det. Jag höll på att säga det, men jag är inte så pass dum, säger Roger Rönnberg.

Fjärde matchen i bäst av sju matcher spelas i Växjö på torsdagskvällen, då har Frölunda chansen att svepa matchserien med 4–0 i matcher.

– Vi behöver göra en bättre prestation framöver, för det jag inte tycker killarna förstår är att Växjö blir mer desperata för varje match vi snor. Nästa match måste vi spela varje situation som att det är den sista vi spelar i vårt liv, säger Roger Rönnberg.

”Grymt spela hockey nu”

Frölunda avlutade SHL med att vända tre raka raka matcher till segrar och har hittat form, självförtroende och bredd till slutspelet.

– Det är grymt att spela hockey och lira nu, det är svårslaget. Vi njuter och fansen njuter, efter de här åren som varit. Slutspel handlar om att hitta sätt att vinna de här tajta matcherna, vi kliver fram och går för det. Det är stor skillnad på 3–0 än 0–3, men det är hårfint att det slutat på det sättet. Vi var inställda på sju matcher och nu har vi vunnit tre matcher i sudden death, så vi har långt ifrån räknat hem det här, säger kaptenen Joel Lundqvist.

Matcherna mellan Frölunda och Växjö har varit tajta under hela säsongen, fem av sju matcher har gått till förlängning.

I tur och ordning har nu Michael Spacek, Nicklas Lasu och Stefan Elliott blivit matchvinnare i kvartsfinalserien med övertidsmålen.

Bortsett från HV71 2017 har Växjö vunnit tre SM-guld och Frölunda två SM-guld sedan 2015.

Den fjärde matchen kan bli den sista för Sam Hallam efter tio år som huvudcoach i Växjö, innan han blir förbundskapten för Tre Kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!