Röglestjärnan: ”Arg och jävligt besviken”

Publicerad 2022-04-08

ÄNGELHOLM. Storfavoriten Rögle står med ryggen mot väggen.

Nu krävs två raka segrar och Anton Bengtsson vill se taktiska förändringar:

– Vi måste ändra lite detaljer i vårt spel, säger Rögleforwarden.

Följ ämnen i artikeln

Alla tips inför kvartsfinalen gick i Rögles riktning, men när fem matcher är spelade ligger storfavoriten under med 2–3. 

Nu krävs två raka segrar och nästa match spelas i Oskarshamn.

– Det är gilla läget som gäller. Att älska de här matcherna när det är mycket som står på spel. Alla var jävligt besvikna i omklädningsrummet i dag och väldigt sugna att spela nästa match, säger Anton Bengtsson. 

Rögle hade ett gyllene läge att koppla grepp om den här kvartsfinalen inför en inledningsvis kokande hemmaarena. I stället slutade det med en klar 1–4-förlust. 

– Just nu är man arg och jävligt besviken. Vi spelar inte vårt spel, vi gör inte det vi ska och är inte tillräckligt effektiva, säger Bengtsson. . 

Måste göra taktiska förändringar

Nej, effektiviteten är snudd på obefintlig. På de sju senaste perioderna har Rögle endast gjort ett mål och det kom i powerplay. I fem mot fem har serieettan blivit nollad i över 140 minuter. 

– Det är underkänt, helt klart. Vi har hur många lägen som helst, jag har två stycken fantastiska lägen som måste vara mål. Det är bara att kolla sig i spegeln inför nästa match och komma redo, säger Bengtsson som vill se några taktiska drag inför söndagens match: 

– Vi måste ändra lite detaljer i vårt spel, för de spelar väldigt tajt defensivt. Oskarshamn gör det bra och men vi har inte kommit upp, tycker bara vi har gjort en bra match i den här serien. Kan vi komma upp till den nivån ska vi vända det här och det ska vi göra.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!