Ishockey

Skellefteå med fortsatt lyxproblem: ”Har blivit mycket bättre”

Av: 

Simon Eld

HOCKEY

Skellefteå fortsätter vinna och Strauss Mann släppte bara in ett mål mot Timrå.

Det är det enda målet amerikanaren släppt in på tre matcher i sin nya klubb.

Skellefteå AIK satte hög press på Timrå IK tidigt i matchen och det blev en jämn match med högt tempo där båda målvakter fick stå för fina räddningar.

Strauss Mann hade spikat igen Skellefteåkassen varje gång han har fått chansen denna säsong, men efter 150 minuters spel i nya tröjan spräcktes nollan.

Skellefteå vann till slut matchen med 4–1 och målet blev alltså det enda som Mann släppt in på tre matcher i sin nya klubb.

– Det har funnits kapacitet och kvalitet sedan tidigare, men Robert Ohlsson och Pierre Jonsson har klivit in med sina erfarenheter har det blivit mycket bättre, säger Oscar Möller om försvarsspelet och de nya tränarna i C Mores sändning.

Endast åtta insläppta

Skellefteå har i inledningen på säsongen ställts inför ett lyxproblem. Två målvakter i högform. Gustaf Lindvall har precis som Mann imponerat och de båda målvakterna har tillsammans sett till att laget hittills endast släppt in åtta mål i SHL, överlägset minst i ligan.

– De har gjort stora räddningar. Sedan hjälper grabbarna bra och många skott kommer från dåliga vinklar. Men visst har de gjort bra räddningar, sade Skellefteås målvaktstränare Krister Holm inför matchen i C Mores sändning.

Timrå som inför matchen hade ligans näst bästa powerplay hotade Mann och i andra perioden fick de till slut utdelning. Jens Lööke kunde trycka in 1–1 i powerplay efter en stökig situation framför mål och spräckte därmed Manns nolla.

Strauss Mann kom till Skellefteå inför säsongen från collegelaget University of Michigan.

Adam Mascherin som precis som Mann kom till Skellefteå inför säsongen fortsätter även att imponera. Kanadensaren gjorde sitt fjärde mål på sju matcher.

– Jag trivs väldigt bra här. Har aldrig haft så roligt i min karriär. Jag vaknar varje dag och ser fram emot att kliva ut på isen, säger Mascherin i periodpaus i C Mores sändning.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys: Så bra är Skellefteå 2021/2022

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå AIK

Timrå IK