NHL

Fansen hånade hans döde lagkamkrat

Columbus Elvis Merzlikins: ”Jag tror på karma...”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. När Columbus lettländske målvakt Elvis Merzlikins kom ut till nattens hemmamatch mot Dallas hävdar han att han blev häcklad av en Stars-supporter – för lagkamraten och landsmannen Matiss Kivlenieks tragiska bortgång i somras.

– Det finns så otroligt korkade människor, men jag tror på karma. Det var därför de sköt i stolpen tre gånger i första perioden. Matiss var där med mig, säger han efter det som till sist blev en 4-1-seger.

Det var precis innan första nedsläpp i Nationwide Arena i centrala Columbus, då hemmalaget trampade genom spelargången, en supporter i Dallas Stars-tröja enligt Elvis Merzlikins böjde sig fram och sa kränkande saker om Matiss Kivlenieks – den likaledes lettländske målvakten som omkom i en tragisk olycka i somras.

– Det var för jäkligt det som hände i spelargången, men jag svarade inte, jag låter inte korkade människor komma in i mitt huvud, säger Merzlikins på sin presskonferens efter matchen.,

– Däremot tror jag stenhårt på karma. Det var därför Dallas sköt i stolpen tre gånger i första perioden. Matiss var där med mig, det kände jag tydligt. Därför trodde jag också skulle hålla nollan.

Riktigt så blev det inte, Tyler Seguin lyckades få in ett mål förStars i slutet av tredje perioden, men överraskningslaget Columbus vann med 4-1 och Merzlikins stoppade 31 skott – kanske, som han säger, med benägen assistans av sin bortgångne vän.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Elvis Merzlikins
Matiss Kivlenieks
Publisert:

LÄS VIDARE

Nyfödde sonen döpt efter hjälten som räddade hans liv

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Dallas Stars

Columbus Blue Jackets