Trots beskedet: Piteå kommer inte till spel mot Boden

Förbundet rekommenderar att lag som vägrar spela ska bestraffas.

Trots det kommer Piteå utebli från fredagens match mot Boden i Hockeyettan.

– Vi kommer inte ställa upp i morgon, utan hoppas på att få genomföra matchen senare, säger Piteås vice ordförande Ove Marklund.

I dag, torsdag, kom beskedet som är tänkt att sätta punkt för kaoset i Hockeyettan. Boden och Karlskrona beviljas tillfälligt sändningstillstånd för sina hemmamatcher. Dessutom ska lag som uteblir från matcher – likt Örnsköldsviks HF så uppmärksammat gjorde mot Boden den 10 oktober – bestraffas med 0–5-förluster. Det är i alla fall Svenska Ishockeyförbundets rekommendation till tävlingsnämnden, som kommer att fatta beslut nästa vecka.

Trots beskedet från Svenska Ishockeyförbundet får vi nu i stället för punkt sätta ett kommatecken. Vid lunchtid under tisdagen meddelade Piteå att de inte kommer spela fredagens match mot Boden i morgon kväll.

– Nej, vi kommer inte åka. Vi är dels solidariska med Hockeyettans tidigare beslut och vi anser dessutom att det är för kort tid till matchen imorgon. Det går inte att lösa, sade ordförande Kjell-Anders Johansson till SVT.

Beskedet efter mötet

När Sportbladet nådde Johansson ville han avvakta med att slå fast något innan de hade genomfört ett digitalt ordförandemöte i Hockeyettan under torsdagseftermiddagen.

Piteås vice ordförande Ove Marklund deltog på mötet och bekräftar vid 17-tiden att de inte tänker spela fredagens match borta mot Boden.

– Beskedet är att det tidigare beslutet som fattades om att inga lag ska spela bortamatcherna mot Boden, det kvartstår. Det är ingen ändring av det, säger Marklund.

– Jag är helt övertygad om att alla föreningar i den norra serien som inte har spelat bortamatch mot Boden också står bakom tidigare fattat beslut, fortsätter han.

”Något vi får leva med”

En annan klubb i norr, Kalix HC, uteblev från onsdagens bortamatch mot Boden.

Känns det här beskedet som en förlust för er?

– Jag tycker ändå det känns hyfsat, förlust är svårt att säga. Ett besked har kommit och det är bra och att det börjar hända något för processen mellan parterna har pågått alldeles för länge. Bättre att det händer något så vi kommer någon vart, säger Niklas Dahl, klubbchef i Kalix HC.

Är du orolig att ni kommer att förlora mot Boden på WO?

– Det är ett rimligt scenario, eller åtminstone ett av dem. Möjligt att det blir så, men oro kan jag inte säga. Vi har tagit det beslutet (att inte komma) och blir det WO är det något vi får leva med. Men vi hoppas hitta ett nytt datum att spela på.

Så det känns okej att åka och spela mot Boden nu?

– Om förutsättningarna är lösta. Vad vi kan göra i det här läget är att avvakta tävlingsnämndens beslutet om de fyra matcher som inte har spelats. Utifrån det beslutet får vi sedan agera därefter. Det kan ju bli att vi förlorar matchen på WO eller att det fastställer ett nytt speldatum och då får vi ta ställning efter beslutet har kommit, säger Niklas Dahl.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!