Debut för Alexander Holtz i Devils mot Kings

”Svår match men han hanterade det väldigt bra”

LAS VEGAS. Alexander Holtz begick sin NHL-debut med New Jersey Devils i natt – och får applåder av coachen Lindy Ruff efteråt.

– Det var en svår match men han hanterade det väldigt bra, heter det efter övertidsförlusten mot LA Kings i Staples Center.

Trots att han excellerade under träningscampen fick Alexander Holtz inleda säsongen med Binghamton Devils i AHL, men där har han spelat så lysande, och producerat så mycket poäng, att det senaste veckorna bara varit en tidsfråga när han skulle få chansen på den stora scenen – och i natt, i Los Angeles, kom den.

Den 19-årige stockholmaren spelade i andrakedjan med Pavel Zacha och Dawson Mercer, var på isen i femton och halv minut , fick testa i powerplay – och även om det inte blev några poäng är coachen Lindy Ruff nöjd med insatsen.

– För att vara första matchen i den här ligan tycker jag Alexander  gjorde det riktigt bra, säger han.

– Det var en svår match, båda lagen krigade verkligen för poängen, så det fanns inte mycket ytor att agera på. Men jag tycker han hanterade det bra.

Tredje målet för säsongen

Landsmannen Jesper Bratt hade också en fin kväll. Först prickade han in sitt andra mål för säsongen – på assist från Andreas Johnsson – och sedan spelade han fram till den 2–2-balja Pavel Zacha satte med blott 24 sekunder kvar.

Hos Kings, som till slut vann efter övertidsmål signerat Alex Iafallo, tog sig Adrian Kempe in i protokollet med sin tredje fullträff för säsongen.

Nils Höglander gjorde sitt första mål för säsongen hemma i Rogers Arena, men det hjälpte inte. Canucks powerplay har slutat fungera, liksom spelet i numerärt underläge, så det blev 3–2-förlust mot Nashville.

Arizonas tränger längre och längre in i mörkret. I natt såg Anaheim till att de åkte på elfte raka förlusten – av elva möjliga.

Därmed tangerade de längsta förlustsviten i början av en säsong i NHL-historien.

I Winnipeg var Chicago Blackhawks chanslösa mot Jets. 5–1 skrevs siffrorna till.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!