Sportchefen bekräftar – vill locka Strålman till HV71

Publicerad 2022-06-02

Anton Strålman, 35, finns på HV71:s radar.

NHL-backen bekräftar samtal med nye sportchefen Kent ”Nubben” Norberg för Hockeysverige.

– Är det så att han inte tänker fortsätta ”där borta” är jag intresserad av att ta honom till HV71, säger ”Nubben” till JP/Jnytt.

Följ ämnen

Efter 15 raka säsonger och 930 matcher i NHL går Anton Strålman, som fyller 36 i sommar, en osäker framtid till mötes då han har utgående kontrakt med Arizona Coyotes.

Nu berättar backen från Skövde för Hockeysverige att en flytt hem till Sverige finns på kartan om det inte blir någon fortsättning i NHL.

– Om det sedan innebär spel eller bara går i pension, det alternativet finns också, vet jag idag inte. Det vi bestämt oss för är att om det blir ett år till här borta så blir det mitt sista, säger han till sajten.

Har pratat med ”Nubben”

Strålman bekräftar att han har haft kontakt med Kent ”Nubben” Norberg, som nyligen lämnade uppdraget som sportchef i Timrå IK för SHL-nykomlingen HV71.

– Jag har haft lite kontakt med ”Nubben”, men inget seriöst på så vis. Han fattade ganska snabbt att man kan köra till Jönköping på en timme från Skövde. Han var och snokade lite, mer allvarligt än så har det inte varit, säger Strålman.

”Då är jag intresserad”

Anton Strålman slog igenom i Timrå, under ”Nubbens” ledning, innan han lämnade för NHL 2007.

Sportchefen berättar för JP/Jnytt att de ”har pratat flera gånger” även om han ser Strålman som ett långskott i dagsläget.

– Anton kom till Timrå som 19-åring och är en utav mina favoriter, både som spelare och person. Är det så att han inte tänker fortsätta ”där borta” är jag intresserad av att ta honom till HV71, svar ja, säger HV:s sportchef till tidningen.

Arizona-backen vann VM-guld med Tre Kronor 2017 och har även spelat för Toronto Maple Leafs, Columbus Blue Jackets, New York Rangers, Tampa Bay Lightning och Florida Panthers.