AIK:s kaxiga passning inför Leksands ödesmatch

HOCKEY

Livsviktig ödesmatch för Leksand i kväll.

Då kommer en syrlig passning – från AIK.

Solna-klubben har öppnat försäljningen av säsongskort och marknadsför släppet med matcher mot Leksand nästa säsong.

– Vi hoppas självklart att Leksand ansluter till hockeyallsvenskan, säger Sevve Saberi i AIK.

Ni vet förutsättningarna.

I kväll spelar Leksand för sin överlevnad och är piskat att vinna mot Mora.

Annars åker Leksand ur SHL och lämnar i stället över platsen i finrummet till värsta rivalen.

Då kommer samtidigt en kaxig passning från AIK.

”Hockey-Sveriges hetaste matcher”

I AIK:s säsongskortsförsäljningen, som de marknadsför i dag, har det hockeyallsvenska topplaget redan planerat in matcherna mot Leksand nästa säsong och skriver att det blir hockey-Sveriges hetaste matcher:

Vid köp av säsongskort är du garanterad en plats till samtliga hemmamatcher i grundserien. Det gör även att du är säkrad en plats till årets hetaste hockeymatcher. Vem vill inte se matcher som AIK–Modo och AIK–Leksand inför ett fullsatt Hovet?”, skriver AIK.

– Vi hoppas självklart att Leksand ansluter till hockeyallsvenskan. Serien kommer bli väldigt het nästa säsong och om Leksand åker ur blir den ännu mer intressant för oss, säger Sevve Saberi, biljettansvarig, i AIK.

Rustar för SHL

AIK meddelar också att de kommer att bygga ett lag som kan gå upp i SHL eftersom SHL-intäkterna sedan ökar kraftigt och ett avancemang skulle bli betydligt svårare.

– HockeyAllsvenskan 2017/18 är nte en vanlig säsong. Mycket mer står på spel. I och med att förutsättningar ändras säsongen efter förväntar jag mig att de lag som har ambition att gå upp kommer att göra allt för att vara ett av de lagen som får slå ut ett SHL-lag. AIK ska givetvis vara ett av lagen som tävlar om en plats i högsta serien, säger Saberi till klubbens hemsida.

Leksand-Mora spelas 19.15 i kväll och sänds direkt i TV 12.

ARTIKELN HANDLAR OM