Från hårt kritiserad – till slutspelsvapen

HOCKEY

Utdömd och hårt kritiserad tidigare.

Nu är Adam Reideborn ligans hetaste målvakt – och vapnet i den dramatiska slutspurten.

– Jag skiter i vad de andra tycker, säger Djurgårdsmålvakten efter 4–0 mot Malmö och en ny hållen nolla.

Foto: BILDBYRÅN
Adam Reideborn.

Dramat kring slutspelsstrecket går vidare.

Efter Karlskrona 6–1 mot Skellefteå svarade Djurgården också med en kross, mot Malmö på Hovet, efter Adam Reideborns andra nolla på fyra dagar.

Målvakten har plötsligt blivit ett vapen i slutspurten efter den tunga inledningen på säsongen där han sågades hårt av C More-experten, och förre målvakten, Petter Rönnqvist.

– Han var dålig uppe i Modo och han har inte utvecklats någonting. Det är hårda ord, men han har rent ut sagt varit jäkligt dålig när han spelat, sa Rönnqvist i början av januari.

Nu har Reideborn visat att profilen hade fel och på lördagskvällen mot Malmö såg han till att rädda kvar Djurgården i streckdramat med två sylvassa räddningar.

Struntar i tvivlarna

Han fick ut benskyddet och räddade pucken när Malmö hade kvitteringschans i form av öppet mål – två gånger om.

– I andra perioden hade de några lägen och hade kunnat få in någon puck. Viktiga räddningar av mig. Det är sånt som kan vända en hel match, säger Reideborn, som dock inte bryr sig de som har tvivlat.

– Jag skiter i vad de andra tycker. Jag har bevisat för mig själv att jag håller en hög och framför allt jämn nivå. Jag vill att laget ska kunna lita på mig.

Vad tänkte du när du fick höra om Rönnqvists ord?

– Jag visste hur det såg ut och hur jag hade spelat. Jag spelade inte så bra som jag borde och då får man skit ibland.

När Djurgården nu avslutar SHL med två raka bortamatcher, mot Leksand och Skellefteå, är Adam Reideborn nyckeln till slutspelsdörren.

– Jag håller mig lugn och tar de puckarna jag ska. Jag ska fortsätta så här det sista som är kvar nu. Det kommer bli tajt och vi ska kriga, men behöver samtidigt hjälp. Vi ska göra vårt och sedan får vi se hur långt det räcker.

Vad tror du då?

– Jag hoppas att vi fixar det. Nu spelar vi en bra slutspelshockey och jag tror att vi skulle vara tuffa att möta i ett slutspel. Men vi måste ju ta oss dit först.

”Hade ingen koll på det”

Calle Ridderwall, som elegant styrde in viktiga 2–0-målet mot Malmö, väljer att inte följa Karlskronas resultat.

– Visade de ens Karlskronas match på jumbotronen? Jag tror inte det.

Den spelades innan er match.

– Jaha! Det hade jag ingen koll på. Det är klart att jag hoppas att Karlskrona torskar, men jag försöker sköta vårt först och främst. Jag försöker att inte kolla på schemat och tabell, jag får kolla efteråt.