SHL-klubben riskerar tappa stjärnforward

Lockas av utlandet: ”Det är bra pengar”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYR N
HOCKEY

VÄXJÖ. Toppcenter i Växjö de senaste åren.

Men serieettan riskerar att tappa Robert Rosén till nästa säsong.

– Det är mycket att ta hänsyn till, säger Rosén. 

Robert Rosén har varit en ledande spelare i Växjö sedan han återvände till klubben 2012 och i fjol fick han också VM-debutera.

Men i vår går kontraktet ut – och serieettan riskerar att tappa sin stjärna.

– Det är mycket att ta hänsyn till, familjen och det hockeymässiga. Jag börjar komma upp i åren och ska man testa något nytt så börjar det bli dags snart. Det är lite funderingar som går fram och tillbaka, säger 29-åringen.

– Samtidigt är det en viktig del av säsongen nu. Jag har varit lite skadad på slutet och prio är att komma tillbaka och avsluta säsongen bra. Det är inte så mycket tankar på nästa säsong just nu.

”Vill ha en helt annan utmaning”

Kan du se dig i en annan SHL-klubb?

– Byta inom i Sverige vet jag inte... det skulle vara om Växjö inte vill ha mig kvar och man blir tvingad till det, men annars vill jag nog främst ha en helt annan utmaning.

Har du diskussioner med Växjö?

– Ja, vi har lite snack i luften, det har vi absolut. Jag tror vi vet ganska bra var vi har varandra, det är ju hemma på något sätt. Det gör det ännu lite svårare. Vet vad man har här och jag trivs väldigt bra med det.

Lämnar Robert Rosén Växjö så lär det bli för utlandet.

Både pengarna och utmaningen lockar.

– Inget att sticka under stol med att det är bra pengar utomlands. Samtidigt har jag spelat i Sverige hela mitt liv, givetvis så lockar ju äventyret också. Att byta land och kultur. Vi får se, säger han.

”Hoppats hålla högre lägstanivå”

Efter 44 och 39 poäng de två senaste säsongerna så har poängproduktionen dock dippat för Rosén i år.

Det har blivit 27 poäng på 45 matcher.

– Det har väl varit mycket upp och ner och jag kan inte säga att jag är helt nöjd med hur jag presterat över hela säsongen. Totalt sett hade jag kanske hoppats på att hålla en högre lägstanivå. Men vi har gått bra som lag så det har inte stört mig så mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM