Bröt sviten – efter födelsedagsfirande

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYR N

HOCKEY

LINKÖPING. Linköping är SHL:s formstarkaste lag – trots att stjärnan Garrett Roe har varit mållös i en dryg månad.

Men efter födelsedagsfirande med hembakta blåbärsmuffins bröt amerikanen den dystra sviten – och sänkte Örebro.

– Skönt. Ibland har det nästan känts som att jag har dragit ner kedjan lite, säger tvåmålsskytten Roe.

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
Garrett Roe.

Linköping har imponerat stort under 2017 och kollar man på de tio senaste matcherna är LHC formstarkast i hela ligan. Detta trots att Garrett Roe, en av lagets största stjärnor, har haft problem med målskyttet. 

– Både Ken Andre (Olimb) och Broc (Little) har gjort mål, men inte jag och det tar på självförtroendet. Det är tufft mentalt. Ibland har det nästan känts som att jag har dragit ner kedjan lite, säger Garrett Roe, som fyllde 29 år i onsdags.

– Min fru är duktig på att baka och hon hade gjort blåbärsmuffins. Jag kan inte äta en hel tårta själv. Jag måste vara försiktig med de där grejerna. Det ringde lite folk hemifrån och det är alltid roligt att snacka med dem. En väldigt bra dag, säger Roe.

”Skönt att göra mål”

Efter ett lyckat födelsedagsfirande lossnade det för amerikanen mot Örebro. Han gjorde 1–0 redan efter en dryg minut och det var hans första mål på över en månad. Därefter svarade han för ytterligare ett mål och en assist i Linköpings 5–1-seger mot Örebro.

– Skönt att göra ett tidigt mål, det var ett tag sedan sist, säger Roe, som tror att han kan ha nytta av sin måltorka i slutskedet av säsongen.

– Ibland kan det hjälpa i det långa loppet. Det gör dig ödmjuk och man får gå tillbaka till grunderna och spela spelet på rätt sätt. Man får ta mer skott och försöka ta sig in på mål. Jag försöker bli lite mer smutsig, säger Roe.

I och med segern är Linköping uppe på tredje plats, bara en poäng bakom tvåan Frölunda.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!