Allsvenska sensationen kvar i Tre Kronor-truppen

avBilly Hammer

Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victor Ejdsell.

Efter en säsong där han vann den allsvenska poängligan fick Victor Ejdsell tidigare i veckan chansen att debutera i landslaget.

Under de tre matcherna svarade 21-åringen för en assist.

Nu fanns hans namn återigen att finna när förbundskapten Rikard Grönborg presenterade truppen till de kommande mötena mot Lettland.

Tre Kronor har under veckan mött Ungern och Österrike gånger två i förberedelserna inför VM. Det har blivit tre raka segrar. Härnäst väntar ett dubbelmöte med Lettland.

I dag presenterade Rikard Grönborg truppen till de matcherna med ett par tillskott. En som kommer in i laget är målvakten Viktor Fasth, vars CSKA Moskva blivit utslaget i KHL-slutspelet. På backsidan förstärks laget av Erik Gustafsson och Jonas Ahnelöv, medan David Rundblad och Eddie Larsson skickas hem.

Bland forwards så blir Johan Ryno det enda tillskottet, vilket innebär att den allsvenska succéspelaren, Victor Ejdsell fortfarande har chansen att få spela ishockey-VM. Ejdsell gjorde tidigare i veckan debut i Tre Kronor och han noterades för en assist under de tre matcherna.

Matcherna mot Lettland spelas den 14 och 15 april i Södertälje.

ARTIKELN HANDLAR OM