HV71 avgjorde semifinalen 01.24

”Tyvärr tycker jag att vi ger bort hela matchen”

Foto: Skärmdump Livearena.
HV71 kunde fira skrällsegern klockan 01.24 på natten
HOCKEY

HV71 avgjorde när klockan stod på 01.24.

Och då är det inte matchklockan det handlar om.

Nattsemifinalen mellan HV71 och Luleå blev en rysare och skrällsegern ett faktum först efter straffar – med en 43-åring som hjälte.

HV71 jagar sin första SM-final någonsin i damernas högstaliga, SDHL, och måste slå ut regerande mästarlaget och storfavoriten Luleå för att ta sig dit.

Kvällens första semifinalmöte lagen emellan blev underlig för alla.

Fyra timmar försenad

Matchen, som skulle startat klockan 19, blev fyra timmar försenad när bortalaget Luleå drabbades av flygstrul på grund av vädret.

Men båda lagen var överens om att matchen var tvungen att spelas trots förseningen. Strax innan klockan tio på kvällen rullade bussen från Göteborg in mot Kinnarps arena och timmen senare släpptes pucken.

Efter en svängig match skulle HV71:s Riikka Välilä bli matchhjälte. 43-åringen gjorde sitt andra mål i matchen när hon kvitterade till 3–3 med 20 sekunder kvar av matchen.

Efter en mållös förlängning vann HV71 på straffar. Den som visade vägen?

Superveteranen Välilä satte den första straffen för HV – sitt tredje mål i matchen. Lindsey Grigg avgjorde när hon satte hemmalagets andra straffmål.

Luleå-tränaren missnöjd

Luleå-tränaren Fredrik Glader var inte nöjd med sina spelare efter matchen.

– Tyvärr tycker jag att vi ger bort hela matchen. Det är inte bra någonstans. Vi är inte noggranna och bjuder på målen, det har vi inte råd att göra. Nu måste vi komma till sans och förstå att det verkligen är allvar i det vi håller på med, säger han till Sportbladet i natt.

Var spelarna trötta?

– Nej, jag vill inte skylla på det, det är lika för båda. Klockan är lika mycket i Jönköping som i Luleå och de har väntat lika länge.

– Nu gäller det bara att nollställa och gå in med en stor portion ödmjukhet. Alla, inte bara våra tongivande spelare, måste kliva fram och visa att vi gör vad som helst för att vinna.

HV71 är nu bara en seger från final. I helgen möts lagen igen, i en eller två matcher i Luleå.

Djurgården vann sin första match mot Linköping.

ARTIKELN HANDLAR OM