Klart: Färjestad dubbelvärvar

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Michael Lindqvist.
HOCKEY

En back från BIK Karlskoga och en forward från AIK är klara för Färjestad.

Det är Theodor Lennström och Michael Lindqvist som flyttar till Karlstad.

– Jäkligt bra, rent av coolt!, säger Lennström till klubbens hemsida.

Färjestads BK värvar för fullt. I går blev det klart att Martin Johansson återvänder från Örebro, och i dag kommer två nya spelare in.

Två stjärnor från hockeyallsvenskan har skrivit på tvåårskontrakt med Karlstadsklubben.

BIK Karlskogas back Theodor Lennström, 22, har gjort en stark säsong som fick ett tufft slut när Rögle säkrade sin plats i SHL i direktkvalet. Men nu tar han klivet upp i SHL ändå.

– Jäkligt bra, rent av coolt! Det ska bli mycket inspirerande att få spela i en så stor klubb som varit så stabil under en så lång tid, säger han till klubbens hemsida.

Och sportchef Håkan Loob är så klart nöjd med att få in Lennström.

– Han har haft ett fantastiskt år i BIK. Han har bra egenskaper och vill vara involverad. En producerande back som vill ta sitt spel till nästa nivå.

Allsvensk poängkung

Bara minuter senare presenterades nästa nyförvärv – Michael Lindqvist, 22.

Med 39 poäng i allsvenskan var Lindqvist en stor del i AIK:s så giftiga förstakedja.

Säsongen tog slut mot nye lagkamraten Lennströms BIK Karlskoga i kvalspelet. Men nu får han ändå testa vingarna i högsta serien.

– Ska bli spännande. Det blir första gången jag bor utanför Stockholm, men efter mitt besök i Karlstad och Löfbergs Arena igår så har de redan goda intrycket förstärkts så jag ser fram emot att få flytta till Karlstad och Färjestad, säger han till klubbens hemsida.

Nye sportchefen Peter Jakobsson har detta att säga om sitt senaste nyförvärv:

– En spelar med grym karaktär, och då menar jag att det är en kille som gör allt för laget. Han kommer till oss för att producera mål och poäng, vilket han har gjort med beröm i Allsvenskan den senaste säsongen.