”Jag är besviken”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Det blev ingen succé i New York Rangers för Malte Strömwall, 23.

I helgen valde han att bryta kontraktet och flytta hem till Stockholm.

– Jag är besviken. När jag blev nedskickad till ECHL förstod jag att de inte trodde på mig, säger han.

Säsongen 2015-16 gjorde AIKs Malte Strömwall, son till Luleå-legendaren Johan Strömwall, succé i hockeyallsvenskan.

25 mål totalt och speciellt under hösten var han het, kanske den största snackisen i AIK eftersom det kändes som Strömwall jr gjorde mål i varje match.

Med succén kom ett något oväntat intresse från NHL och NY Rangers, det är inte alltför vanligt att man går från Hockeyallsvenskan direkt till ett NHL-kontrakt.

Två år med den anrika klubben och givetvis hade Malte stora planer.

Men i helgen valde han att bryta kontraktet och flytta hem till Stockholm. Han valde därmed att följa sin före detta lagkamrat Robin Kovacs karriärs-val.

”Ingen framtid i Nordamerika”

– Jag var skadad ifjol och bröt mitt vadben. Och sedan spelade jag i AHL men hade lite svårt att komma in i spelet och den lilla rinken. Jag fick chanser av Rangers, men kanske inte tog dem. Den här säsongen blev inte som jag tänkt mig. Jag hade ingen framtid i Nordamerika, just nu här.

Han skickades ned till South Carolina och eastcoast-laget med smeknamnet träskkaninerna.

– Hafsig hockey. Var inget för mig. Nu tar jag nya tag. Siktar på en bra säsong i Sverige eller i något annat land i Europa. Kom hem i söndags och ska känna mig för. Mitt mål är fortfarande att nå till NHL, men nu får jag ta en annan väg för att lyckas med det, säger han.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM