14-årig pojke död efter bråk i omklädningsrum

Foto: BILDBYRÅN
Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.
HOCKEY

Rysk hockey skakas av en tragedi.

En 14-årig pojke i Vitjaz juniorlag har dött – efter ett slagsmål i egna omklädningsrummet.

– Det här får naturligtvis följder, säger lagledaren Sergei Lavashev.

Det var efter en match i helgen som det ofattbara inträffade.

Ryska medier rapporterar att en 14-årig dog efter att ett slagsmål uppstått i det egna omklädningsrummet. Enligt uppgifter ska tränaren Vyacheslav Kurotshkin ha försökt att rädda pojkens liv medan ambulanspersonal var på väg till ishallen.

Men pojkens liv gick inte att rädda.

– En utredning pågår. Vi vet inte exakt vad som gav upphov till bråket. Det är något som kan komma fram efter att polisen och ambulanspersonalen lämnat sina rapporter, säger en talesperson för klubben enligt championat.com.

Uppges ha blivit upprörda

Finska Ilta-Sanomat, som hänvisar till ryska medier, skriver att källor uppger att bråket i omklädningsrummet uppstod som följd av att 14-åringen hade flyttats upp till förstakedjan och att lagkamraterna därför blivit upprörda.

Detta är dock inte bekräftat.

Andra dödsfallet

Klart är i alla fall att klubben Vitjaz nu skakas av ännu ett dödsfall; så sent som i mars 2016 avled en åttaårig pojke efter en olycka under träning.

– Det här får naturligtvis följder. Vi känner ännu inte till alla detaljer eller den slutliga dödsorsaken, så vi vet inte om något brottsligt inträffat, säger Vitjaz lagledare Sergei Lavashev enligt den ryska tidningen Campionat, rapporterar finska Yle.