Krismötet med supportrarna avbröts: ”Jävla skandal”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Troja-Ljungbys hemmaarena.
HOCKEY

I dag skulle Troja-Ljungby och deras fans hålla ett möte för att försonas efter tröjincidenten förra veckan.

Men mötet avbröts och supportrarnas bojkott fortsätter till kvällens match.

– Det Troja säger är lögner, menar Troja-Supports ordförande Erik Elisson.

Troja-Ljungby valde att inte släppa in flertalet personer ur supportergruppen Ultras Ljungby till premiären av hockeyallsvenskan förra veckan då de bar på en tröja med en symbol som klubben hävdade hade fascistiska kopplingar.

Beslutet väckte starka reaktioner men tidigare den här veckan skrev Ultras Ljungby på Twitter att de ska hitta en ny symbol som förknippas med något positivt.

Men en annan supportergrupp till klubben, Troja-Support, svarade med ilska mot beslutet och ville samla in pengar för att undersöka möjligheten att stämma Troja-Ljungbys ordförande Pelle Wass.

Mötet avbröts

I dag skulle parterna bestående av Troja-Ljungby, Ultras Ljungby och Troja-support träffas för ett möte, röka fredspipa och lägga incidenten bakom sig.

Men mötet avbröts innan det ens hade börjat.

Fyra personer från Troja-Supports styrelse och sju från Ultras-Ljungby fick när de kom till mötet reda på att endast två från varje gruppering skulle få närvara.

– När vi anlände till mötet kom det på tal. Den siffran var inte bestämd innan mötet, även om de vill få det till det. Det Troja säger är lögner. När inte alla fick delta sa vi nej. Vi skiter i mötet om inte alla får säga sitt.

– Vi var redo att komma fram till en lösning, vi vill alla ha det bra. De fick inte prata för sig. Det primära var att lösa situationen och soppan så att vi kan ha en bra stämning, säger Troja-Supports ordförande Erik Elisson till Sportbladet.

Från IF Troja-Ljungby representerade vice ordförande Andreas Nord och klubbchef Daniel Håkansson.

Ordförande var på tjänsteresa

Även det var något som upprörde Elisson.

– Om inte ens ordförande Pelle Wass kan vara med, han som gjort de flesta korkade uttalanden? Då är det en jävla skandal.

När Sportbladet talar med Pelle Wass förklarar han varför.

– Jag var på tjänsteresa. De bestämmer inte vilka som ska vara med från vår sida. Vi är åtta personer i styrelsen och jag kan inte vara med på alla möten. Jag var inte där på första mötet för två-tre veckor sedan heller, säger han.

I kväll ställs Troja mot Björklöven på hemmaplan. En match supportrarna inte kommer närvara på.

– Det är fortsatt bojkott. Bollen ligger hos Troja. Det är knappt man vill se matchen på tv. Man blir deprimerad. Det är ännu ett slag i ansiktet, säger Erik Elisson.

ARTIKELN HANDLAR OM