Öppnar för stenhård matchning

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:

OSTRAVA. Ramsus Sandin lämnar klartecken redan i går – och ingen annan har fallit ifrån under natten. 

Och nu öppnar Tomas Montén för att matcha laget stenhårt 

– Vi tänker definitivt inte spara på något, säger Juniorkronornas förbundskapten. 

Juniorkronorna ställde in dagens matchvärmning, den stora anledning till det är det stora avståndet (cirka en timme med buss) från basen i Polen där det svenska laget kommer att bo även under slutspelet. 

I stället genomfördes lite aktiviteter på hotellet och vid lunchtid rapporterar Tomas Montén om ett friskt lag: 

– Vi har alla friska. Om inget dyker upp senare så spelar alla, säger han. 

Som topprankad nation efter gruppspelet betyder det att Sverige i de kvarvarande matcherna har möjligheten att byta sist. Något som är en klar fördel och öppnar möjligheter att få in bäst spelare för olika situationer under matcherna. 

– Klart det är en extra fördel, en extra nyckel som vi kan utnyttja.

Kommer gå hårt på förstakedjan

Tomas Montén har totalt settt under gruppspelet spridit ut speltiden på många spelare, men inför kvartsfinalen hymlar han inte med att det kommer bli annorlunda. 

– VI ska matcha för att vinna matchen. Mot Finland fick vi jaga i underläge och matchade våra offensiva spelare mer. Mot Schweiz var det tvärtom.  Vi kommer att hamna i något av de två lägena och utifrån det får vi se hur vi matchar laget. Men vi kommer definitivt inte spara på något. 

Förstakedjan med David Gustafsson, Nils Höglander och Samuel Fagemo har varit den ledande offensiva enheten och kan räkna med rejält med istid i kväll. 

– De spelad ganska mycket mot Finland redan. Vi får göra bedömningen, men det är tre spelare som är väldigt bra tränade och sistaårsjuniorer som alla tre spelar seniorishockey. Jag tror de kan lagga rätt mycket istid. 

Sverige–Tjeckien spelas kl 20 i kväll och sänds på SVT.

Publicerad: