NHL

Colorado vidare efter ny överkörning

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Slakt.

Igen.

Colorado Avalanche avslutade serien mot ett stukat Arizona med andra raka 7-1-segern i natt.

– Att få sådan utdelning i ett par matcher ger förstås fint självförtroende åt hela laget, men vi kan inte tro att det ska gå av sig själv i fortsättningen bara för att vi var bra nu, säger försiktige kaptenen Gabriel Landeskog till Sportbladet.

Klasskillnad blir sällan blottlagd på samma sätt som i slutdelen av åttondelen mellan Colorado Avalanche och Arizona Coyotes.

Favoriterna från Klippiga bergen vann alltså de två avslutande matcherna med sammanlagt 14-2; först 7-1 i måndags och så 7-1 i natt igen.

Snacka om urladdning.

– Jo, ja, det blev ju det till sist, säger Gabriel Landeskog när vi talar med honom ett par timmar efter slutsignalen.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

– Fast man ska komma ihåg att den här serien började på ett annat sätt, de tre första matcherna var riktigt tajta. I de två avslutande fick vi bra starter och så började powerplay fungera riktigt bra och sedan rann det liksom iväg.

Det hörs på kaptenen– som precis som landsmannen Andre Burakovsky stod för två assist i den avslutande utskåpningen – att han vill tona ner den hajp som lätt uppstår efter två raka 7-1-segrar.

– Tja, att få sådan utdelning i ett par matcher ger förstås fint självförtroende åt hela laget, men vi kan inte tro att det ska gå av sig själv i fortsättningen bara för att vi var bra nu, replikerar han.

Arizona-coachen Rick Tocchet är mindre återhållsam när han kommenterar storheten hos den överlägsna motståndaren.

”Vet hur långt vi har kvar”

– De har ett helvetes bra lag. Kedjan med Landeskog, MacKinnon och Rantanen är helt otrolig. Ska man ha någon chans när de är på isen måste man spela på absoluta toppen av sin förmåga, säger han.

– Men det var ändå bra för våra unga killar att få uppleva det här. Om de legat på stranden och tänkt på att vi bara var några poäng efter topplagen i grundserien hade de kunnat få för sig att vi är nästan lika bra. Nu vet de hur långt vi har kvar innan vi kan utmana.

Vilka Avalanche möter i nästa omgång avgörs av hur det slutar i de två västserier som fortfarande pågår.

– Ja, om några dagar får vi se vad vår motståndare heter. Nu blir det skönt att vila några dygn. Sedan får vi se till att vara redo igen, säger försiktige Gabriel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Boston vidare: ”Vill ha bucklan”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Colorado Avalanche

Gabriel Landeskog

Arizona Coyotes

Ishockey

Stanley Cup