Karlssons hattrick: ”En evighet sen”

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Gissa vilken gammal svensk skyttekung som håller på att bli glödhet lagom till grundseriespurten?

William Karlsson fullbordade ett hattrick när Vegas sänkte Anaheim i natt.

– Det var en evighet sedan jag gjorde några mål alls så det kändes riktigt skönt, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter 6-5-segern.

Ja, målproduktionen har inte riktigt var den vi vant oss vid från William Karlssons sida den här säsongen – särskilt inte sedan han kom tillbaka från den skada som höll honom utanför laguppställningen en månad från mitten av januari och framåt.

Men i Honda Center i natt smällde det till ungefär som 2017-2018, när ”Wild Bill” från Märsta plötsligt dammade in 43 mål.

Tillsammans med kedjekamraterna Max Pacioretty och Mark Stone radade han upp chanser runt John Gibson – och till slut fullbordade 27-åringen alltså ett hattrick.

Foto: Chris Carlson / TT

– Ja, kul förstås. Det känns som det gått en evighet sedan jag fick in några puckar alls så jag var väldigt glad bara över att få göra några mål. Det kändes riktigt skönt, säger han på telefon från Kalifornien.

– Rätt tid på året att bli het? Ja, absolut. Förhoppningsvis kan jag fortsätta på den inslagna vägen nu.

Matchen mot Ducks vann Vegas till slut på övertid med 6-5, efter att ha tappat 5-3-ledning i tredje perioden, och därmed är de hetast i hela ligan med sex raka segrar.

”Ser skitbra ut”

Man kan således säga att även Knights om lag blivit hett vid exakt rätt ögonblick.

– Just ikväll spelade vi kanske inte vår bästa hockey, men ja. Det har börjat sätta sig med nye coachen DeBoer nu och jag tycker mestadels det ser skitbra ut, i alla delar av banan, fortsätter ”Wild Bill”.

– Men även våra divisionsrivaler vinner hela tiden så vi får verkligen se till att hålla i det här nu,.

Rickard Rakell assisterade till ett av Ducks-målen.

Connor McDavid var i natt äntligen tillbaka i Edmontons laguppställning efter två veckor på skadelistan – och ”världens bäste hockeyspelare” såg inte ut att ha tappat någonting.

Med ett karaktäristiskt snyggt mål och två förstklassiga framspelningar hjälpte han Oilers att vinna bortamatchen mot LA Kings.

Siffror: 4-2.

Adrian Kempe hade två assist för Kings.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM