Tredje raka förlusten för ”Perras” Oskarshamn

Oskarshamns tränarbyte har inte gett någon kortsiktig effekt poängmässigt.

Mot Malmö kom tredje raka förlusten för nye huvudtränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson.

– Kan vi vinna fem matcher i rad är man plötsligt inne i det igen. Vi ger absolut inte upp, säger Oskarshamns Johannes Salmonsson efter strafförlusten.

Inför uppehållet valde Oskarshamn att byta tränare. Håkan Åhlund fick lämna och in kom i stället Per-Erik Johnsson. ”Perra” har dock inte fått den start han hade hoppats på. Efter förluster mot Rögle och Örebro kom i kväll tredje raka förlusten. Mot Malmö gick matchen till straffläggning, men Matias Myttynen sköt extrapoängen till Redhawks.

– Det var inte världens mest välspelade match. Det böljade fram och tillbaka och lägen åt båda håll. Skönt att vinna, säger Malmös Fredrik Händemark till C More.

Oskarshamn stod annars för en stark upphämtning i matchen. För efter att Frederik Storm satt ledningsmålet för Malmö utökade Johan Olofsson till 2-0 i början av den andra perioden. Det blev starten på ett målfyrverkeri. Johannes Salomonsson reducerade 29 sekunder senare. Därefter hann det bara gå ytterligare 34 sekunder innan Nicklas Herinerö gjorde 2-2 – och att laget tog sig tillbaka var något som Per-Erik Johnsson gillade.

– Viktigt att vi kan visa oss själva att det går att göra så. Det tar vi med oss, säger IKO-tränaren till C More.

Malmö återtog ledningen, men Oskarshamn kom tillbaka än en gång och återigen var det Johannes Salmonsson som nätade. Men Oskarshamns dubbla kvitteringar räckte alltså bara till en poäng.

Eftersom Linköping besegrade Leksand har Oskarshamn nu elva poäng upp ovanför strecket, men Salmonsson har inte gett upp hoppet om att undvika kval.

– Det gäller att vi hittar en streak här. Det är många poäng kvar att spela om. Kan vi vinna fem matcher i rad är man plötsligt inne i det igen. Vi ger absolut inte upp, säger Johannes Salmonsson till C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!