Boston två segrar från Stanley Cup-finalen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

SAN JOSE. Björnarna från Boston är i rytande mästarform.

De krossade Carolina med 6-2 i söndagens matiné hemma i North End, och är nu bara två segrar från Stanley Cup-finalen.

– Ja, det här var en riktigt bra insats. Vi bara fortsatte som sista perioden i förra matchen och spelade 60 minuter på samma sätt, säger Marcus Johansson, som gjorde en ny kanonmatch, till Sportbladet.

– We want the cup, we want the cup, we want the cup, skanderade fansen i TD Garden när minuterna tickade ner mot slutsignal i Bruins andra match mot Hurricanes och utan tvekan:

Fortsätter konferensfinalen på samma sätt blir det garanterat finalmatcher på Legends Way igen.

Visst, Carolina låg under med 2-0 i matcher även i förstarundan mot Washington, men då hade de ingalunda varit chanslösa under de inledande holmgångarna. Det var de faktiskt under söndagens matiné. Det tunga och starka Boston-björnarna körde helt sonika över gästerna från södern och ledde med 2-0 efter första perioden, 4-0 efter andra och 6-0 i början av tredje.

– Ja, nej, det var inte så mycket diskussion idag. Jag får lov att hålla med om att vi var bättre laget, säger Marcus Johansson när vi talar med honom någon timme efter slutsignalen.

– Vi bara fortsatte som i tredje perioden i förra matchen och spelade 60 minuter på samma sätt den här gången. Det allra bästa var att vi bara fortsatte köra hela tiden.

Gjorde kanonmatch

”Mojo”själv – som utsågs till matchens förste stjärna i öppningsmötet i torsdag – gjorde en ny kanonmatch och bidrog med två briljanta assist. Framförallt den andra, när han höll pucken mitt i slottet i flera sekunder innan han hittade helt öppne Connor Clifton, bekräftade intrycket att skåningen just nu spelar sitt livs hockey.

– Hehe, ja, egentligen hade jag väl tänkt att skjuta i det läget. Men pucken lugnade liksom aldrig ner sig. Jag väntade och väntade men till slut insåg jag att det var bäst att passa, fortsätter han.

– Men absolut, det känns bra nu och det är kul att vara med och bidra. Men jag skulle vilja säga att hela vår kedja (utöver Marcus också Charie Coyle och Danton Heinen) har bra flyt just nu. Vi skapar mycket och borde nog gjort ytterligare några mål idag.

”Den smakar inte bra”

Hurricanes, å sin sida, försöker sig inte på några bortförklaringar. De vet att de åkte på en rejäl utskåpning och har inget annat val än att svälja det

Eller som kaptenen Justin Williams helt illustert uttrycker det för AP:

– Ibland måste du äta en bajsmacka. Den smakar inte bra, men du måste tugga på den ett tag. Vi får fortsätta tugga nu i några dagar och få bort smaken ur munnen till nästa match.

Den spelas i PNC Arena i Raleigh - natten till onsdag - och där är de hittills obsesgerade i slutspelet.

Det är motståndarna högst medvetna om.

– Ja, säger ”Mojo”, det kommer bli fruktansvärt tufft där nere. De är otroligt bra på hemmais och bärs framåt av ett väldigt tryck på läktarna. Vi får vara beredda på det och försöka bygga vidare på det vi gjort i de här två första matcherna.

Laddar Matchlista

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!