Tre Kronors fina gåva till Forsberg

Uppdaterad 2019-05-16 | Publicerad 2019-05-15

BRATISLAVA. Tre Kronor ger sitt varma stöd till förlamade hockeyspelaren Tobias Forsberg, 30.

Här är deras bidrag till insamlingen.

– Vi ska signera en landslagströja och skicka till stiftelsen, säger lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson.

Det var i slutet av 2018 i en match mellan Leksand och Almtuna i Tegera Arena som Tobias Forsberg föll handlöst in i sargen.

Det visade sig vara en allvarlig skada och efter en lång behandling på sjukhus står det nu klart att den populära hockeyspelaren är förlamad.

Han offentliggjorde omfattningen av skadan på Instagram för knappt två veckor sedan.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar”, skrev han.

Hockeyn förenar

En fruktansvärd utgång och skada som väckt starka känslor och skapat en våg av insamlingar och fina initiativ i hockey-Sverige. Pengarna kommer samlas i en stiftelse, som initierats och administreras av Tobias bror Johan och agenten Michael Reander.

Pengarna ska användas till Tobias välbefinnande och framtid.

Tre Kronor är just nu i Bratislava och målsättningen är att man tar Sveriges tredje raka VM-guld. Givetvis har Forsbergs öde berört även Tre Kronor-spelarna.

Dennis Rasmussen spelade i samma kedja som Tobias i Västerås för snart tio år sedan.

– Jävligt tufft det som hände. Jag trodde att det nog inte skulle vara någon fara, men så blev det så här. Han är en oerhört fin kille, ger allt på isen och slänger sig med huvudet först om det behövs. Hoppas han får styrka av alla fina ord och omtanke från nära och kära, säger Rasmussen.

”Tobbe är en krigare”

Mario Kempe gick hockeygymnasium med Forsberg i Örnsköldsvik och de bodde i samma korridor på elevhemmet och umgicks dagligen.

– Man kan nog inte föreställa sig hur det är. Men Tobbe är en krigare, det är så jag känner honom. Jag tänker mycket på Tobbe, det är hemskt att han ska behöva gå igenom det här. Hoppas han kan komma tillbaka till ett så normalt liv som möjligt, säger Kempe.

Brynäs fans har samlat in pengarna till stiftelsen. Likaså Facebook-gruppen Hockeypuckat. Före detta Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt har valt att auktionera ut en gammal Leksandsmask där pengarna går till Tobias rehabilitering. En välgörenhetsmatch mellan Leksand och Mora ska även spelas där intäkterna går till Tobias Forsberg.

”Spelar ingen roll vilken klubb du tillhör”

– Det är sorgligt, tomt och ledsamt och jag lider med Forsberg. Hockeyn kommer samman ser vi nu och stöttar en omtyckt kille. Det spelar ingen roll om du håller på AIK, Tingsryd eller Leksand. Det här är så mycket större än själva sporten, säger Oliver Ekman Larsson, lagkapten för Tre Kronor.

Oliver har kontaktats av leksingen Jesper Ollas och Tre Kronor kommer nu skänka en signerad landslagströjan till insamlingen.

– En självklarhet. Det minsta vi kan göra, avrundar Ekman Larsson.