Luleå HF

Luleå Hockey/MSSK värvar dansk landslagsforward

Av: 

Magnus Wilsson

HOCKEY

Ännu en stjärnspelare lämnar Linköping.

I går presenterade Brynäs forwarden Lara Stalder, 24, och i dag presenterade Luleå Hockey/MSSK Nicoline Söndergaard Jensen, 26.

– Deras klart bästa spelare i finalspelet, säger tränaren Fredrik Glader.

Den danska landslagsforwarden Nicoline Söndergaard Jensen var med och tog Linköping till SM-final, men väl där tog det stop mot Luleå. Nu står det klart att 26-åringen byter finallag till SM-vinnaren.

Det meddelade Luleå i en livesändning på sin hemsida.

– Det känns jättebra att vara klar för Luleå Hockey/MSSK och jag ser nu med förväntan fram emot att få träffa mitt nya lag och få börja med förberedelserna inför den kommande säsongen, säger forwarden till hemsidan.

– Valet att flytta norrut kommer utav att jag vill bli en bättre hockeyspelare och få vara en del av en riktigt bra träningsmiljö, som jag förstått man har från mina vänner Josefine Hoegh-Persson och Michelle Karvinen.

”Hårt arbetande tvåvägsforward”

Innan den danska landslagsforwarden kom till Linköping där hon spenderat de tre senaste säsongerna så spelade hon universitetshockey i Nordamerika under fyra säsonger. Och hon kunde ha hamnat i Luleå redan när hon beslutade sig för att lämna för Sverige.

– Vi var intresserade av att värva Nicoline redan när hon kom till Sverige från college och har sedan dess mött henne under de tre senaste säsongerna, så vi vet mycket väl vilken spelare vi fått tag på. Hon är en hårt arbetande tvåvägsspelare som alltid ger allt i alla situationer och för laget. Känslan är dessutom att hon blivit allt bättre på det offensiva spelet under sin tid i Linköping och var i mitt tycke deras klart bästa spelare i finalspelet som öppnade upp för de mer namnkunniga spelarna, säger tränaren Fredrik Glader.

Kontraktet är skrivet på två år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Brynäs värvar OS-medaljör från konkurrenten

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

SDHL Svenska damhockeyligan

Ishockey