Drömvärvningen klar för Växjö

Publicerad:
Uppdaterad:
Emil Pettersson under en försäsongsmatch med Nashville.
Foto: TT
Emil Pettersson under en försäsongsmatch med Nashville.

HOCKEY

Växjö har landat sin drömvärvning.

Enligt Sportbladets uppgifter är Emil Pettersson, 25, nu helt klar för klubben – som nu har paresenterat sitt nyförvärv.

Pettersson har skrivit på för två säsonger.

Det har spekulerats om det tag – att Emil Pettersson, storebror till Elias, är på väg att återvända till svensk hockey. Linköping har nämnts som ett alternativ, men en återkomst till Växjö har hela tiden varit huvudalternativet om Pettersson skulle lämna Nordamerika.

Och nu blir det så.

Redan i går skrev sajten Minhockey att Växjö var nära att göra klart med den skicklige centern, och enligt Sportbladets uppgifter är nu parterna helt överens.

Och vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen bekräftades Sportbladets avslöjande när Lakers presenterade nyförvärvet på sitt Instagram-konto. Pettersson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö som därmed har värvat tre riktigt intressanta centrar under silly season. Sedan tidigare är Marcus Davidsson och Jakob Forsbacka Karlsson klara. Även meriterade tjecken Roman Horak har förlängt sitt kontrakt.

Enbart AHL-spel

Emil Pettersson gjorde succé när han mitt under säsongen 2016/17 bytte Skellefteå mot Växjö.

Där levererade han 26 poäng på 27 matcher och skrev sedan på ett kontrakt med Nashville Predators.

Där blev det bara AHL-spel och i slutet av en här säsongen byttes Pettersson bort till Arizona, men även där fick Emil Pettersson finna sig i AHL-spel. På sina 133 matcher levererade Pettersson 84 poäng. Nu blir det SHL och Växjö de kommande två åren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!