Zibanejad: Man vill vara med familjen en sådan här gång

NEW YORK. Efter att ha suttit i karantän sedan säsongen sköts upp förra veckan får NHL-spelarna nu lämna Nordamerika om de vill – och flera av de svenska stjärnorna är på väg hem till Sverige.

– Jag håller på att packa i all hast och flyger ikväll. Man vill vara med familjen en sådan här gång, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

NHL har fortfarande inte tagit definitivt beslut om att lägga ner hela säsongen. Det finns olika planer på att genomföra någon form av slutspel till sommaren.

Men under måndagen kom beskedet att spelarna i ligan, som sedan förra veckans abrupta nedstängning varit beordrade att hålla sig i sina nordamerikanska hemstäder, får åka var de vill – bara de sätter sig i karantän i tio dagar när de anlänt.

Och flera av de svenska spelarna i ligan försöker ta sig hem till Sverige.

– Det kom hastigt på, så jag har fått packa lite snabbt och åker ikväll, om SAS-planet från Newark bara lyfter, berättar Mika Zibanejad på telefon från hemmet på västra Manhattan.

”Overkligt alltihop”

Han har haft flickvännen, fotbollsstjärnan Irma Helin, och hennes mamma boende hos sig sedan ligan avbröts.

– Vi har mest suttit i lägenheten, spelat Yatzy och tv-spel och tagit det lugnt. Någon promenad har vi tagit oss ut på bara för att få lite luft men det är allt, fortsätter Mika. 

– Det känns overkligt alltihop. Man har ju aldrig varit i en sådan här situation tidigare. Men jag ser fram emot att komma till Sverige, man vill vara med familjen en sån här gång.

Henke: Inte bestämt mig ännu

Att den 26-årige stockholmarens hittills bästa NHL-säsong – som kulminerade med fem osannolika mål mot Washington förrförra veckan – slutar på det här sättet svider förstås, men är långt ifrån högsta prioritet.

– Hockey är viktigt, vi som håller på med det här ägnar ju en stor del av vårt liv åt , och det är klart att det känns lite surt nu när vi i Rangers var där vi var.

– Men det finns annat som är väldigt mycket viktigare blir man påmind om nu.

Lagkamraten Henrik Lundqvist, som också tillbringat senaste veckan med familjen i lägenheten i New York, avvaktar utvecklingen. 

– Jag har inte bestämt mig ännu. Vi får se vad vi gör, hälsar han i ett sms.


PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!