Han tar över ”nya AIK”

avAnton Johansson, Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Håkan Åhlund tar över AIK.

Håkan Åhlund, 52, har ett nytt jobb.

Och den förre Oskarshamnstränaren blir kvar i Sverige. 

Enligt Sportbladets uppgifter är han nu överens med AIK.

Något som klubben bekräftade senare på eftermiddagen.

AIK kan se tillbaka på en rejält misslyckad säsong. Stockholmsklubben blev tidigt avhängt i botten av tabellen och slutade som fjortonde och sista lag. 

På grund av corona-epidemin ställdes kvalet in vilket betyder att AIK spelar i allsvenskan även kommande säsong. 

På tränarsidan var det minst sagt turbulent. 

Tidigare juniortränaren Jussi Salo inledde men fick sparken redan i mitten av november och ersattes av Bobo Simensen. AIK-profilen blev dock inte långvarig i båset. 

I mitten av februari tog Roger Melin över, Melin som då hade fått sparken från Leksand. 

Nu vill klubben göra en nystart. 

AIK har varit på jakt efter en ny tränare för framtiden och nu har man fått napp.

Tog upp Oskarshamn i SHL

Det handlar om Håkan Åhlund som placerats i en rad klubbar sedan han fått sparken fick sparken från Oskarshamn. Enligt uppgifter till Sportbladet är han nu överens med AIK. 

Något som AIK bekräftade senare på eftermiddagen. Åhlunds kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna. AIK skriver att man hoppas få klart med en assisterande tränare inom kort.

– Jag har pratat med AIK en längre tid och det har funnits en del andra alternativ på bordet, absolut. Men magkänslan säger att det är ett bra beslut, ett jäkla roligt uppdrag, säger Åhlund.

Åhlund befinner sig just nu med familjen i skånska Falsterbo. Med tanke på den rådande situationen i världen vet han inte riktigt när han kan ta sig till Stockholm.

– Just nu är det svårt att veta. Vi jobbar mycket över telefon och så får vi se när det blir dags att åka till Stockholm, säger han.

Turbulent säsong

Håkan Åhlunds första säsong i Oskarshamn slutade med dundersuccé, när han tog upp Smålandsklubben i SHL. 

Andra säsongen blev en turbulent historia, inte minst vid sidan av isen. 

Spelmässigt presenterade Oskarshamn stundtals över förväntan, men utanför isen klickade det inte mellan Åhlund och ledande personer i klubben. 

Sportbladet kunde den 11 januari avslöja att Åhlund sagt upp sitt kontrakt för kommande säsong. Tre veckor senare fick han sparken från Oskarshamn.

– Första säsongen var ju magisk med avancemanget. Sen SHL-säsongen har ju varit lite, vad ska man säga, annorlunda. Sportsligt under de 35-36 matcherna jag var med på så tycker jag att vi spelade en bra hockey och var på väg och hade något stort på gång när skiftet kom. Så det var tråkigt att inte kunna fullfölja det, säger Åhlund.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM