NHL

”Att han lyckats trots det han gått igenom”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

ST. LOUIS. Det har varit svåraste hösten och vintern i Jacob Markströms liv.

Samtidigt har han spelat bättre än någonsin – och som belöning får han begå All Star-debut i St. Louis den här helgen

– Jag har fått fantastiskt stöd från familj och vänner, säger den 29-årige Vancouver-målisen.

Han gör sin tionde säsong i NHL, så det vore snudd på fräckt att påstå att Jacob Markström fått sitt genombrott först den här säsongen. Den 29-årige gästriken är etablerad profil i världens bästa liga.

Men det råder ingen tvekan om att han under grundseriens inledande fyra månader stångat sig upp på en ny nivå och spelat just så bra som det anstår en All Star-målvakt.

Som lagkamraten Elias Pettersson säger när alla hockeycelebriteter som samlats i ett snöslaskigt och kallt St. Louis möter media dagen innan festligheterna i Enterprise Center:

– ”Markan” har spelat grymt hela säsongen och verkligen gjort sig förtjänt av uttagningen till det här evenemanget. Att han lyckats spela så bra trots det han gått igenom är otroligt imponerande och det inspirerar mig att spela min bästa hockey.

”Fantastiskt stöd”

Ja, Jacob har ju dessvärre tvingats hantera en personlig tragedi mitt under pågående säsong. Pappa Anders gick bort i cancer i november och vid ett par tillfällen lämnade Jacob Vancouver för att fara hem till Gävle,

Det är ett ärende han velat hålla privat, men när han inför All Star-debuten får frågan hur han klarat av att hantera en så fruktansvärt svår situation riktar han ett hjärtligt tack till sin närmaste omgivning.

– Det har handlat mycket om att bara snöra på sig skridskorna och fokusera på hockey, men jag har samtidigt haft fantastiskt stöd från familj och vänner.

Det stödet kan han räkna med även under All Star-helgen. Mamma Lena och en farbror har flugit över från Sverige för att vara vid Jacobs sida under hela tillställningen.

– Ja, så fort det blev klart att jag skulle hit började de leta ett efter flygbiljetter, de ville verkligen inte missa det här, berättar han.

– Det är väldigt roligt att ha dem här, jag ser fram emot att få dela upplevelsen med dem.

Framträdandet är som sagt ”Markans” första i de här sammanhangen och är hedrad över att få vara med – utan att dra för stora växlar på det.

– Jag har aldrig lagt så stor vikt vid individuella utmärkelser, jag vill vinna som lag, det är vad hockey går ut på. Så jag ser detta som en rolig bonus och det är en ära att få representera Vancouver Canucks, säger han

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Ekeliws tips: Så här slutar NHL 2021/22

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Jacob Markström

Vancouver Canucks

Ishockey