NHL-stjärnan överöst med kärlek efter cancerbeskedet

Foto: Kathy Willens / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NHL-stjärnan Brian Boyle har drabbats av cancer.

Efter beskedet har han överösts med kärlek.

– Han är en av de bästa killarna jag spelat med så det är ingen överraskning, säger vännen och förre lagkamraten Henrik Lundqvist till NY Post.

I tisdags gick NHL-klubben New Jersey Devils ut med att forwarden Brian Boyle drabbats av cancer.

Den 32-årige forwarden som tidigare spelat för LA Kings, Rangers, Toronto och Tampa Bay lider av en ovanlig form av leukemi som satt sig på benmärgen.

Efter beskedet har hockeyvärlden slutit upp för att stötta Boyle.

”Jag och min familj är fullständigt chockade av det fantastiska stöd vi har fått. Tusentals har hört av sig – familj, vänner och hockeyfolk som jag aldrig har träffat. Alla har blivit berörda av någon i min situation och jag har lärt mig en sak: människor är verkligen fantastiska”, skrev Boyle på twitter.

”Ingen överraskning”

En som inte är överraskad av stödet till Boyle är Henrik Lundqvist, lagkamrat med amerikanen under fem säsonger i Rangers.

– Han är en av de bästa killarna jag spelat med och kommer från en fantastisk familj så det är ingen överraskning alls för mig att han får sånt stöd, säger ”Henke” till New York Post.

Trots cancerbeskedet mår Boyle bra och hoppas fortfarande kunna spela när Devils gör säsongspremiär den 7 oktober.

– Jag siktar på att spela seriepremiären 7 oktober och, betydligt viktigare, jag siktar på att leva ett normalt liv, säger han.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM