Örebro vann borta mot Malmö Redhawks

Magsjuk hjälte

HOCKEY

MALMÖ. Han spydde på uppvärmningen. Men lagkaptenen Viktor Ekbom bet ihop och blev målskytt när Örebro tog sin tredje raka seger.

– Jag fick kliva av värmningen. Men det gick väl okej. Det kändes bättre efter det, säger Ekbom efter 3–2-segern borta mot Malmö.

Foto: TT
Viktor Ekbom.

Viktor Ekbom har bråttom efter övertidssegern borta mot Malmö. Han är magsjuk och ska åka tåg hem för att isoleras från laget. Lagkaptenen spydde innan matchen.

– Jag fick kliva av värmningen. Men det gick väl okej. Det kändes bättre efter det, säger Ekbom.

Defensive backen Ekbom är inte någon större målskytt. På sina sju tidigare SHL-säsonger har han gjort fem mål sammanlagt. Efter sju matcher i år har han redan två fullträffar.

”Var ska det sluta?”

Du är värsta målmaskinen?

– Precis. Vart ska det här sluta?

Vet hur många mål du har gjort i powerplay tidigare?

– Det har jag ingen koll på alls. Det var tur att jag fullföljde matchen med facit i hand.

Var det nära att du bröt matchen?

– Nja, det är klart när det blir så är man inte på topp. Men med facit i hand var det bra att jag fullföljde.

Ekboms andra mål för säsongen kom i powerplay och betydde 2–0-ledning för Örebro borta mot Malmö. Redshawks lyckades sedan kvittera till 2–2 i tredje perioden innan Tyson Spink avgjorde matchen i förlängningen.

Örebrotränaren Niklas Sundblad kallade de första 30 minuterna av matchen Örebros bästa hittills den här säsongen.

– Jag håller med. Det var bra spel. Vi går lite rakare på mål i dag än i tidigare matcher. Det visar sig också i skottstatistiken också. Vi skjuter 30 skott eller mer, säger Ekbom. 

”Låg på energi”

Hur mår du nu?

– Jag är väldigt låg på energi. Jag fick stressa här och det känns inte helt hundra nu. Jag får försöka hinna med det där tåget nu. 

Men segern gör att du mår lite bättre?

– Det gör den absolut. Det var skönt.

Efter tre raka hemmasegrar var förlusten den första i Malmö. Publiksiffran var heller inget att glädjas över för hemmalaget. 4564 åskådare är den sämsta noteringen i arenan sedan laget kom till SHL 2015.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM