Peter Popovic: ”Visst är det lite konstigt – helt klart”

Står i båset tillsammans – sen petas han av Garpenlöv

avMats Wennerholm

Foto: BILDBYRÅN
Johan Garpenlöv och Peter Popovic

När Johan Garpenlöv blev klar som näste förbundskapten för Tre Kronor, valde han att peta Peter Popovic från jobbet som assisterande kapten.

Nu ska de stå i samma bås en hel vinter.

– Visst är det lite konstigt. Helt klart, säger Poppe.

Det märks att besvikelsen fortfarande finns kvar hos Peter Popovic, 50, även efter att säsongens första matcher är avklarade i båset.

Poppe som tvingas gå efter drygt åtta år som assisterande förbundskapten och där Johan Garpenlöv redan valt att nobba honom då han tar över huvudansvaret efter VM i maj.

Slutet blev inte vad han räknat med.

”Jag har topplevererat”

Inte bara att Garpen fick jobbet och bestämde sig för att satsa på andra assisterande förbundskaptener, utan kanske mer för att han själv aldrig fick frågan.

– Ja, besvikelsen är väl att jag inte blev intervjuad om jobbet efter Rikard. Det blev aldrig så och det kan man väl tycka vad man vill om.

– Jag kan i alla fall titta mig i spegeln och vet att jag gjort ett bra jobb. Jag har topplevererat på de områden jag har haft ansvar för. Inget snack om den saken, säger Poppe.

– Titta på box play-statistiken I de stora turneringarna som VM, OS och World Cup. Vi har varit bäst i världen på att döda utvisningar. Så jag vet att jag gjort ett bra jobb och då känns det lite extra konstigt att få lämna. Men jag har ju varit med länge och då är man kanske mer utbytbar.

Hur är relationen med Johan Garpenlöv? Hart ni pratat om situationen?

– Jag, vi har pratat lite grann. Men det är ju upp till honom att välja vilka han ska ha med sig i framtiden.

Kallades in till VM

Inga hard feelings?

– Nej, egentligen inte. Det är som sagt upp till honom och det var ju så jag själv fick jobbet en gång i tiden när Pelle Mårts ville ha mig.

Då skrev vi 2011 och Pär Mårts stod inför sitt första VM som huvudansvarig för Tre Kronor.

Peter Popovic kallades in som assisterande coach till VM, efter en säsong som huvudtränare för Södertälje som då spelade i SHL.

Sedan blev han kvar och han hängde även med när Rikard Grönborg tog över huvudansvaret.

Grönborg coachar forwards under matcherna, medan Poppe har hand om backar och box play och Garpenlöv har mer övergripande ansvar.

Nu har sista säsongen precis startat och han och Johan Garpenlöv ska tillbringa ytterligare en vinter i samma bås, innan Garpen ska presentera nya assisterande förbundskaptener.

”Det här är Rikards lag”

En något märklig situation där en ene redan petat den andre och allt var presenterat och klart redan inför vinterns säsong.

Men Johan Garpenlöv själv är betydligt försiktigare när han pratar om ämnet.

– Ja, jag vill inte kommentara någon inför nästa säsong, varken de som ska jobba med mig eller inte jobba med mig, säger Garpen.

Men det är ju en konstig situation?

– Det är det . Men vi tre ska jobba tillsammans den här säsongen och göra det så bra som det bara går. Det här är Rikards lag och jag ska fortsätta göra det han vill att jag ska göra.

Men har du namnen klara på vilka du tar med dig i båset näsa vinter?

– Haha, jag tänker inte kommentera något förrän det är klart och namnen presenterade.

Sportbladet har avslöjat de hetaste namnen tidigare: Marcus Ragnarsson, 47, och Ulf Dahlén, 51.

Nästa gång Peter Popovic och Johan Garpenlöv ska jobba tillsammans blir i Channel One Cup den 13–16 december.

ARTIKELN HANDLAR OM