”Hoppas Nylander är en ’Leaf” karriären ut”

Mike Babcocks ord om stjärnans framtid i Toronto

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Under torsdagen kom uppgifter om att Toronto kan trejda bort William Nylander.

Så blir det inte – om Mike Babcock får bestämma.

– Vi tror att ”Willy” kommer vara en ”leaf” karriären ut, säger tränaren.

Ja, nu börjar det sannerligen dra ihop sig.

Klockan 23.00 på lördag är det deadline för Toronto och William Nylander. En överenskommen årslön måste vara i hamn innan dess för att det ska kunna bli något spel i NHL den här säsongen.

Uppgifter i veckan gjorde gällande att parterna ”bara” är runt 300 000 dollar per år i från varandra i förhandlingarna och att Nylander kan tänka sig att gå med på en årslön på 6,9 miljoner dollar.

Och så sent som igår uppgav TSN:s Pierre Lebrun och Bob McKenzie att Toronto i sista stund nu undersöker intresset i NHL för en trejd av svensken.

”Läget just nu är att Toronto ringer i klockan, de ringer de sista samtalen om trejd-förslag på William Nylander. Efter det kommer de att ringa i klockan om de sista kontraktserbjudandet till Nylander. Han kommer antingen acceptera det, eller förkasta det. Om han gör det senare av de två alternativen så kommer Toronto antingen trejda honom eller låta deadline passera”, skrev McKenzie på Twitter.

William Nylander
Foto: DENNIS YLIKANGAS / Bildbyrån
William Nylander

Vill använda Nylander snart

Mike Babcock, Torontos tränare, har däremot på senare tid öppet talat om sin optimism trots det sedan länge kritiska läget runt 22-åringen.

Nu tillägger han att han både tror och hoppas att William Nylander kommer att vara Maple Leafs trogen i hela sin karriär.

– Jag säger det igen, det här är bara vad jag tror. Kyle (Dubas, general manager) pratar om det här varje dag så jag är uppdaterad om vad som händer. Det är många som har åsikter där ute. Låt oss inte blanda ihop åsikter med fakta; vi tror att ”Willy” kommer att stanna här. Vi tror att ”Willy” kommer att vara här under lång tid. Vi tror att han kommer att vara en ”leaf” karriären ut. Det är så vi tänker och det är det vi tror kommer hända, säger Babcock enligt NHL.com.

I veckan har Nylander synts till i Ritorps ishall och tränat med AIK:s J20-lag.

Babcock ska dock inte vara orolig för spelarens form och räknar med att få användning för honom snart efter att ett avtal har nåtts.

– ”Willy” är en bra spelare och han är i bra form, säger Babcock.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE