Han tränar i smyg – med AIK:s juniorlag

Kvar i Sverige – fem dagar före deadline

avAndreas Käck

Fem dagar till deadline.

Då är William Nylander, 22, kvar i Sverige – och tränar med AIK:s J20-lag.

– Det är jättehäftigt, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till TV4.

Om William Nylander inte kommer överens med Toronto Maple Leafs om ett nytt kontrakt före klockan 23.00 (svensk tid) den 1 december får han inte spela i NHL den här säsongen.

Klockan tickar.

Men 22-åringen befinner sig inte ens i Kanada. Han är kvar i Sverige – och tränar med AIK:s J20-lag. Något som TV4 rapporterar om på måndagskvällen och som klubbens sportchef Anders Gozzi bekräftar.

– Ja, till och från under hösten har han tränat med vårt J20-lag på eftermiddagarna och kvällarna, säger Gozzi.

Uppgavs nära en lösning

Häromdagen kom uppgifter i Nordamerika om att Toronto Maple Leafs och William Nylander närmar sig en lösning i kontraktsförhandlingarna och att svensken väntas acceptera ett kontrakt med en lön på strax under 7 miljoner dollar per säsong.

– Jag utgår från att han (Nylander) snart är tillbaka i laget, sa tränaren Mike Babcock då.

”Jättehäftigt”

Att ”Lill-Nyllet” fortfarande befinner sig i Sverige och tränar med AIK har inte varit känt – förrän nu. Han tränade med laget så sent som nu på måndagskvällen.

– Det är jättehäftigt, jättekul att han vill köra med oss. Sen är det ju kul för killarna att se vilken nivå en NHL-spelare ligger på, att få kämpa med honom och tävla mot honom på träning. Det är oerhört kul och lärorikt för dem, säger Anders Gozzi.

ARTIKELN HANDLAR OM