Lubos Bartecko klar för Modo

HOCKEY

Återvänder till elitserien

Modo har varit ute efter en ersättare till sparkade Niko Dimitrakos.

I dag blev det klart med slovaken Lubos Bartecko, 34.

– Jag har höga förväntningar på mig själv. Jag siktar på att hjälpa laget att börja vinna matcher, säger han till Sportbladet.

Modo har inte alls motsvarat förväntningarna denna säsong och ligger för närvarande näst sist i elitserien.

För ett par veckor valde klubben att sparka forwarden Niko Dimitrakos och backen Charlie Cook och sedan dess har man varit ute efter ersättare. Nu har man hittat en.

– Vi har sökt en ersättare till Niko Dimitrakos och i Lubos Bartecko känner vi oss trygga, säger tränaren Challe Berglund i ett pressmeddelande.

Fyra säsonger i Luleå

Bartecko har spelat i elitserien i omgångar. Han har representerat Luleå i fyra säsonger och spelade i fjol elva matcher för Färjestad.

Sammanlagt har han gjort 161 poäng på 197 matcher i elitserien. I NHL har han gjort 111 poäng på 257 matcher för St. Louis Blues och Atlanta Thrashers.

– Det ska bli kul att återvända till Sverige. Jag vet om Modos situation, att de har ett väldigt bra lag, men inte har gått så bra på grund av många skador. Men jag tror att vi kan bli framgångsrika framöver, säger han till Sportbladet, och fortsätter:

”Höga förväntningar”

– Tajmingen var bra för mig och erbjudandet känns intressant. Jag har höga förväntningar på mig själv. Jag siktar på att hjälpa laget att börja vinna matcher. Det är en utmaning och jag älskar utmaningar.

Den här säsongen har han spelat i slovakiska Poprad. Där har det blivit 13 poäng (6+7) på lika många matcher.

– Jag bröt nyckelbenet i säsongens första byte och blev borta i sex veckor, men för mig var det också en utmaning. Jag kämpade hårt för att komma tillbaka och sedan jag återvände har vi inte förlorat en match och ligger tvåa i serien. Jag känner mig i bra form.

Anländer i morgon

Fredrik Andersson:

– Det känns mycket bra att vi lyckats landa Bartecko. Det här är en spelare med mängder av rutin och erfarenhet. En spelare som kommer att tillföra oss spets.

Bartecko anländer till Örnsköldsvik i morgon och finns tillgänglig när elitserien börjar om efter landslagsuppehållet. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

ARTIKELN HANDLAR OM