Näslund ska rädda Modo – blir GM

HOCKEY

Tar över krisklubben med omedelbar verkan

Efter Modos fiaskostart ska nu en NHL-legendar rädda klubben.

Modo meddelade på en presskonferens i dag att Markus Näslund tar över ansvaret för all sport i klubben med titeln General Manager.

– Huvudskälet till att vi inrättar den här tjänsten är att vi nu får en ansvarig för hela avdelningen sport. GM kommer att vara övergripande över hela föreningens sportsliga verksamhet, säger vd:n Anders Trollsås i ett pressmeddelande.

Modo presenterade i veckan Ladislav Nagy och Lubos Bartecko som nyförvärv när laget nu sladdar rejält i elitserien. Men i dag kom det kanske tyngsta namnet.

Andersson petas

Markus Näslund tar över ansvaret för all sportslig verksamhet i klubben under titeln General Manager, meddelade klubben på en presskonferens i dag. 37-åringen har skrivit på ett avtal över säsongen 2013/14 och blir nu sportchefen Fredrik Anderssons chef.

– Det här är en uppgift som jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas att den erfarenhet jag har samlat på mig genom åren ska kunna bidra till någonting bra, säger Markus Näslund.

37-årige Näslund avslutade sin NHL-karriär 2009 och tog då plats i Modos styrelse. När laget även i fjol sladdade i tabellen snörade dock den gamle skyttekungen på sig skridskorna igen och gjorde 29 poäng på 29 matcher.

Tillfällig comeback

Men comebacken på isen var bara tillfällig och nu är det återigen på kansliet som Näslund ska vända klubbens vikande trend. Detta blev klart efter en hektiskt vecka för den gamle storspelaren.

Den 12 december hyllades en rörd Näslund när hans tröjnummer pensionerades i Vancouver. Bara några dagar senare är det nu alltså 37-åringen som ska rädda ett av elitseriens mest klassiska lag.

– Markus är en fantastisk person med stor integritet. Hans bakgrund inom hockeyn är ett fantastiskt cv. När vi nu inrättar den här tjänsten känns det också bra att den fylls av en person från bygden, någon som verkligen känner till och brinner för Örnsköldsvik och MODO Hockey, säger vd:n Anders Trollsås.

ARTIKELN HANDLAR OM