Hockeyallsvenskan

Malmö och Hersley ångar på

HOCKEY

Troja/Ljungbys kris förvärrad

Trenderna höll i sig när Malmö gästade Troja/Ljungby.

Malmö tog fjärde raka vinsten, backen Patrik Hersley gjorde mål för tredje matchen i rad och Troja/Ljungby förlorade igen – för åttonde gången i rad.

– Det gick inte missa den här gången, säger Hersley om sitt mål.

Malmöbacken Patrik Hersley fortsätter att göra mål.

Han sköt vinstmålet i sudden mot Mora, satte den avgörande straffen mot Leksand och mot Troja/Ljungby målade han för tredje matchen i rad när han svarade för 4-0-målet i power play i den andra perioden.

Ifjol blev det 16 mål från backen, i år har det blivit fyra hittills.

– Men vem som gör mål spelar ingen roll, det viktigaste är att vi vinner. Målskytte handlar om tillfälligheter, tur och hela lagets form, men jag har inte varit orolig för egen del när det gäller den biten, säger Patrik Hersley vars mål mot Troja var snyggt.

– Men det läget kunde jag inte missa eftersom jag fick en kanonbra framspelning, säger Hersley.

Malmö, som vann med 6-2 och tog fjärde raka vinsten, gjorde segerrycket i den andra perioden, och man gjorde det tack vare sina juniorer födda 1992.

Åttonde raka förlusten

Victor Öhman slog in en retur fram till 2-0 och Pathrik Westerholm styrde in 3-0.

Efter två perioder ledde Malmö med 5-0 och segern var odiskutabel. Med 23 inspelade poäng har Malmö nu börjat närma sig en topp tre-placering i tabellen.

– Vi spelade bra redan i början av den här matchen och vi tog tag i spelet direkt. Markus Svensson gjorde några bra räddningar och sedan fick vi ett tidigt mål, och det kvävde dem snabbt, säger Hersley.

Troja/Ljungby putsade till siffrorna i den sista perioden efter mål av Joel Johansson och Mattias Åkesson, men det var en klen tröst för tabelljumbon.

Troja, där nye provspelande amerikanen Adam Miller debuterade, förlorade åttonde raka matchen och laget har bara plockat två poäng på sex hemmamatcher under hösten.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenskan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan