Ny nolla av Malmös Markus Svensson

HOCKEY

Malmö fortsätter vinna utan Jesper Mattsson

Affären Jesper Mattsson är överspelad i Malmö.

Och laget har fått en effekt av det som hände för mot Oskarshamn kom andra raka segern och andra raka nollan.

– Hela laget spelar bra och det hjälper mig också, säger Markus Svensson som höll nollan.

Foto: Markus Svensson.

I julhelgen löste Malmö och Jesper Mattsson de sista detaljerna och veteranen skrev på för Frölunda där han debuterade redan på annandagen.

Och utan Mattsson så spelar Malmö just nu strålande.

2-0 i det prestigefyllda derbyt mot Rögle innan juluppehållet följdes upp av 5-0 på hemmaplan mot Oskarshamn.

Morten Green sköt både 1-0 och 3-0, och segern säkrades i den andra perioden. Ungefär mitt i mittperioden skyfflade Malmö in 2-0, och gick sedan ifrån till 4-0 innan perioden var över, och därmed var matchen också vunnen.

– Det var ganska jämnt i början men sedan fick vi 1-0 och kunde öka på så det var skönt. Man är alltid lite tveksam efter ett uppehåll, för man vet inte var man står, säger målvakten Markus Svensson.

Andra raka nollan

Svensson, som motade 27 skott, höll därmed nollan för andra matchen i rad. Malmö har målskillnaden 7-0 på de två senaste matcherna.

– Vi har spelat bra hockey i de här två senaste matcherna, så det underlättar ju för mig. Det gäller att vi vinner lite mer regelbundet framöver så att vi kan börja klättra lite mer i tabellen, säger Svensson.

Innan jul var det mycket skriver kring Malmö i och med Jesper Mattsson-affären, men den har inte påverkat Markus Svensson.

– För min egen del så måste jag alltid lägga all energi på mig själv, så det har inte påverkar mig. Sedan är det något som har hänt som vi spelare inte kan påverka, och det är det vi utgår ifrån.

Oskarshamn har det tyngre och har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM